Friday, June 29, 2007

Traditionalism kontra förnyelse i vänstern.

Nu har jag snitsat till bloggen lite grann med ett nytt sidhuvud. Ni får ha överseende med huvudet i sidhuvudet. Det är inte mycket att göra något åt, det var det jag fick vid födseln.

Thursday, June 28, 2007

CIA i hyresgästföreningen?

Har du sett till en märklig Amerikan stryka omkring i hyresgästföreningen eller i partilokalens närhet på sistone? Då kan det vara en pensionerad CIA-kille????

Dubbel karens mot migrän?

Detta kan utlösa mina återkommande migränanfall:




Den borgerliga alliansen, Svenskt Näringsliv, för mycket eller för litet sömn, oregelbundna måltider, för mycket psykisk stress, alkohol speciellt vin, vissa födoämnen som ost och choklad, mens, p-piller av sekvenstyp, överanvändning av smärtlindrande medel särskilt kombinationspreparat (risken ökar vid medicinering tre eller fler gånger per vecka).

Källa: Läkemedelsboken 2007/2008, med reservationer.


Idag kan man läsa i SVD att det är ett botemedel på väg. Det var på tiden tycker jag.

Själv brukar jag då och då få riktigt jobbiga migränattacker. Jag lever inte det liv som jag borde efter den här listan.

Jag har inte allt för mycket problem av mens och p-piller, men de andra riskfaktorerna är en stor del av mitt liv.

  • Jag jobbar intermittent 3-skift, med tidiga mornar, sena eftermiddagar och dessutom nattskift.
  • Jag har uppdrag som fritidspolitiker som gruppledare/ordförande i Oxelösundsvänstern. Det är ju allmänt känt att oppositionen samt ibland sossarna kan ge en total härdsmälta.
  • Jag sitter i VU- i ett förvisso numera lugnare partidistrikt. Men det har varit VÄLDIGT Stormigt i landstinget och i vissa kommuner.
  • Nu jobbar jag inte så mycket fackligt längre, men vissa uppdrag kvarstår. Företagsledningen är heller inte alltid så snäll.
  • Då jag jobbar orgelbundet, springer flitigt på politiska möten, lever singeliv med tillhörande krogrundor, då finns det tendenser till att jag äter mycket oregelbunden skräpmat.

Migrän har jag fått ärftligt av min mor, att föräldrarna inte tänkte på det när de tillverkade mig. Nu verkar ett botemedel dyka upp, men jag är skeptisk! Hittills har bara sömn hjälpt när de värsta migränanfallen med spyattacker dyker upp.

Men det lär inte finnas botemedel till att jag är de politiska motståndarnas huvudvärk. Det skulle vara min huvudvärk förstås. Men jag kommer alltid igen.


OBS.... Jag vet att det här inte är ett bra innehåll i en seriös blogg. Men jag hade lite tråkigt här på kvällskvisten.

Så varför inte skylla även det här på den cyniska högeralliansen. Det kan jag visserligen göra med rätta.


Borgarnas slår som vanligt mot de sjuka och vill ha två karensdagar. Tänker de inte på de som tex. stundtals har migrän!


Här är ett citat av en kamrat från Ung Vänster Sörmland - Emmie Särnstedt, som inte direkt har med det här blogginlägget att göra, men det är dock fyndigt.

Arbetslösheten är störst bland ungdomar och det är vi som har de otryggaste anställningarna. Att urholka LAS för att unga ska få jobb är som att skjuta sig i huvudet för att man har migrän.

Idédebatten kommer från vänster i sommarvärmen!


Kom gärna till Sörmland i helgen. Vänsterpartiet i Flen ordnar i år ett mycket spännande sommarläger. De har lyckats engagera tre av de mest spännande föreläsarna på vänsterkanten i norden. Dessutom blir det tid för bad, avkoppling, lekar, grilla och annat som hör sommaren till.

Vad är det som gör en politisk rörelse framgångsrik? Hur bygger vi en stark och modern vänster? Dessa frågor går som en röd tråd genom våra 3 föreläsningar.



I Holland hade Socialistiska Partiet 15 000 medlemmar 1992. Idag har man 51 000 och är landets tredje största parti. Socialistiska partiet är också Hollands rikaste parti. I valet 1994 fick partiet 1,3 procent av rösterna. I det senaste valet fick de omkring 20 procent. Partiet anses allmänt vara den viktigaste kraften i kampanjen som ledde till att holländarna röstade nej till EU:s konstitution. Vad är deras framgångsrecept? Vilka lärdomar kan vi dra för vårt eget arbete? Aron Etzler, chefredaktör på Flamman, talar uti från sin kommande bok.





Arbetarklassen i Norge gillar inte platt skatt. De vill inte luckra upp arbetsrätten. De vill inte skära ner offentlig sektor. Ändå röstar de i stor utsträckning på ett parti som driver just dessa frågor. I många mätningar är Fremskrittspartiet Norges största ”arbetarparti”. Vad beror det på? Vad är hemligheten bakom ”FRP-koden”? Och vad kan vi göra för att svenska arbetarväljare inte ska gå åt liknande håll? Magnus Marsdal har varit ledare för Attac i Norge och journalist på dagstidningen Klassekampen. Han berättar från sin bok ”FRP-koden”.





Sjuttio procent av svenskarna tycker att satsningar på offentlig sektor är bättre än satsningar på hushållsnära tjänster. Undersökning efter undersökning visar att svenskarna är beredda att betala ganska höga skatter för att ha en solidariskt finansierad välfärd. I fråga efter fråga kan man se samma mönster. Folk delar våra politiska åsikter, men röstar i stor utsträckning på andra partier – eller inte alls. Varför? Vad kan vi göra? Jenny Lindahl Persson analyserar orsakerna och ger förslag på lösningar.

Deltagaravgiften är 200:- vilket inkluderar mat och föreläsningar. Att tälta kostar inget, men vill man ha en säng i en av stugorna så kostar det på 100:- extra per person och natt.

De ska försöka ordna barnaktiviteter under föreläsningarna. Om du kan tänka dig att vara med och ta hand om barnen under en föreläsning, så slipper du hela deltagaravgiften.

Läs mer och anmäl dig snarast på:

http://www2.vansterpartiet.se/sommarlager


Eller ring Kaj på 070-5644535.

Jag ska dit - Det borde du också göra.

Ali Esbati gör också reklam på sin blogg!


Wednesday, June 13, 2007

Hur röstar (m)? - uppdaterad


Ikväll ska vi behandla en motion om en personalvikariepool, som utgår från en gammal motion som vänstern hade 2003 om att stärka tillsvidareanställningar och heltid. Då fick den avslag.

Men den här gången kommer motionen hör och häpna från Moderaterna.
Trots att motionen nu kom från ett oväntat håll, så vill vänsterpartiet bifalla motionen och
att kommunen tillför kapital till en fastanställd vikariepoolgrupp, som har en humanare arbetsform. Detta är för att ge de som nu är ordinarie och vikariepersonal en tryggare och mer avstressad arbetsmiljö. Vi ställer oss frågande till varför Moderaterna, som inte har öppnat mun om, timvikarietjänster, rätten till heltid och ohälsotalen bland de anställda lägger motionen.. Men vi välkomnar det här yrvakna initiativet. Vi ställer o konsekvent bakom den här motionen, då vi själva har drivit frågan länge.

Nu har det gått rykten om att Moderaterna ska dra tillbaka sin egen motion, nu tror velputtarna inte på "sin" egen politik?
Undrar hur nickedockorna i övriga alliansen ställer sig? Och hur ställer sig sossar som har lyft frågan åtskilliga gånger i kommunfullmäktiges vägledningsdebatter? Vågar Moderaterna själva rösta på sin motion, när vänstern gör det?

Jag återkommer med mer efter KF.

*************************************
Uppdatering:

Frågan återremitterades till slut för att kommunen ska se över om vi kan göra en bredare personalpool i hemtjänsten, på Björntorp och på Sjötångens äldreboenden.
(Sossarna ändrade sig i sista stund efter en tids velande.)
Av vad jag har fått höra av kommunals företrädare, så vill de ha en sådan här pool, de var mycket nöjda då den återremmitterades till en full översyn.

Vänsterpartiet har som sagt drivit frågan länge. På det här sättet kan vi komma tillrätta med målen om rätten till heltid med deltid som möjlighet, öka tillsvidareanställningar och stundvis stärka personaltätheten. Vi har idag en mindre men fungerande pool på Björntorp, varför inte göra en större som spänner över större delar av omsorgen med Sjötången och hemtjänsten?

Kommunanställda ska fullt ut ha rätt till heltid! Och deltid ska vara en möjlighet. Oviss timanställning medför ett större ohälsotal, jämfört med dem som har fast tjänst. Timanställda vågar inte vara borta och säger sig heller inte ha råd att tacka nej till jobb. De går till jobbet fast de är sjuka - och orkar knappast göra ett fullgott arbete.

För dessa anställda kommer utbrändhet och långtidssjukskrivningar inom några år vara ett faktum. Vem tjänar då på timvikariens kortsiktiga och ohållbara arbetssituation?

Vi ska inte acceptera att någon tjänar på andras olycka. De anställdas arbetsmiljö och rättigheter ska vara av hög prioritet!

Vi måste jobba mer för att kommunen sätter fokus på de anställdas hälsa och mänskliga värden.