Tuesday, October 30, 2007

Josefin Brink i mediabruset är som vanligt klockren och koncis


Läs artikeln om "stjärnskottet" Brink i SVD idag. Det är ett absolut måste.
Inspektera även en lite äldre artikel om henne i LO-tidningen.

Läs dessutom andra blogginlägg som jag har skrivit om Brink. Här och här.

Så här skriver hon på sin egen blogg Solidaritet och kärlek om artikeln.

Monday, October 29, 2007

Fred, bröd och facklig frihet!

Kalle Larsson och hans praktikant på SSAB fackens och IF-metalls expedition i Oxelösund. (tyvärr har jag glömt namnet på Kalles praktikant.)

Jag har ännu inte hunnit skriva något om Onsdagens aktiviteter på FN-dagen, men jag ska skriva några få rader och klippa in bilder med varierande kvalitet. På förmiddagen var det barnkörer och tal. Men finalen var på eftermiddagen och kvällen.

Dagen till ära var riksdagsledamoten Kalle Larsson (v) i Oxelösund. Vi lyckades även passa in en träff med SSAB:s järnbruksklubb i IF-metall.
Träffen var mellan mig, Kalle Larsson och några av de försäkrings- och pensionsansvariga i klubben. Det var ett riktigt lyckat möte.

Bild 1 - Leif Andersson JBK IF-metall. Bild 2 Roger Andersson JBK IF-metall och Bild 3 Per Scheikl Vice ordf. JBK IF- metall och Kalles praktikant. (småbilderna)

På Torsdagens representantskapsmöte som vi hade dagen efter med IF-metall avd. 22, fick jag höra av If-Metallarna som var med, att det var imponerade och helnöjda.

Har ni fler sådana så kom gärna tillbaka, var bland annat en kommentar. Han är påläst, det var både informativt och det kändes att han lyssnade.


Sen efter mötet med facket blev det lite dödtid hemma hos mig, då fick Kalle lite mer tid till att förbereda sig inför det antirasistiska fredstalet på FN-dagen, som han hade på kvällen genom solidaritetsparaplyföreningen Fredsam. Sedan blev det en matbit på restaurant polishuset med Fredsams ordförande, Håkan Linderyd, Majvor Lundberg (s), jag, Kalle och Kalles paraktikant som var med hela dagen.

Majvor Lundberg (s), Kalle Larsson (v) och Håkan Linderyd ordf. Fredsam äter på Polishuset.

På kvällen blev fullsatt i kyrkan (jo ni läste rätt, vi var i kyrkan eftersom att svenska kyrkan är med i Fredsam.) Här kan ni läsa mer om dagen. Tydligen var musikerna kända och kultprofiler av gamlingar. Det var två snubbar från några kända sextiotalsband. Lalla Hansson och Lennart Gran. Det gjorde att det mest var grånade människor i publiken, men det var verkligen många som hörde ett utomordentligt tal av Kalle Larsson.

Pastor Larsson talar mot rasism, krig och om internationell solidaritet. ;)

Fullsatt i publiken inför FN-dagens fredstal.

Lennart Gran och Lalla Hansson stod för musiken.

Kalle igen.

Musikskolans trumorkester inleder.

Håkan Linderyd - Fredsam inledningstalar

Tuesday, October 02, 2007

Så länge får du vara sjuk i fattigsverige.


Jag surfade som vanligt in på Aftonbladets websida. Av lite nyfikenhet läste jag annonsen om hur länge man i ett borgerligt cyniskt Sverige får sjukskriva sig för olika åkommor. - Läs här.

Då fick jag se att Migrän inte har några grunder för sjukskrivning längre! Ska jag påminna er att jag är en treskiftarbetande industrielektriker?

Hur säkert och bra utfört arbete kommer jag utföra med Migrän ovanför stränggjutningen? Nej just det, Göran Hägglund kanske inte har jobbat på ett riktigt jobb? Visserligen är spyor av migränutmattning kanske tillräcklig sjukdom för sjukskrivning? Jag kommer ändå att sjukskriva mig, vid nästa migränanfall! Regeringens fyrkantiga politik är ändå vansinnigt ogenomtänkt.

Så här står det i fältet migrän i artikeln.

Migrän:

Inte alls. I enstaka fall kan man få arbeta deltid.


Jag har även innan skrivit om det här på bloggen - Dubbel karens mot migrän?

De med högre arbetsstatus "överklassen" som alliansregerigen egentligen företräder har nio gånger av tio gånger flextibel arbetstid på sina arbetsplatser. Kommer de att märka av detta på samma sätt som den beglagliga normen för en fabriksarbetande kille som jag , eller en skiftarbetande vårdande eller butiksanställd tjej får uthärda.

Jag är helt säker på att det här tviånget till att jobba sjuk, bara kommer att öka på långtidssjukfrånvaron i längden. Borgarpolitik är som vanligt kontraproduktiv och har inget människovärde i perspektivet.

Motsatta åsikter i det mesta, men läsvärd blogg


Hej, jag kommer att lägga upp några lokala borgerliga bloggar på en egen bloggrad i listan till höger.
Jag börjar med en blogg som för en socialist kan vara skapligt irriterande, fackföreningsfientlig och Centerorienterad. Det är Sanna Rayman, ledarkrönikören på Sörmlands Nyheters välskrivna blogg.
Läs och begrunda.