Monday, April 09, 2007

Dags för LO att driva klasskamp ur ett arbetarperspektiv!

Jag läste just en av de gamla LO-ungbloggarnas egna blogg som heter Nickersson - arbetarperspektiv. Dags för LO att driva klasskamp igen! Hans senaste inlägg om att de fackliga borde läsa mer marxistisk teori och rösta in företrädare med mer vänstersinnade åsikter värmde. Inlägget var väldigt ideologiskt och praktiskt tänkvärt. Ibland har LO-facken irrat in sig i för mycket förstående för våra chefer, samförstånd och det finns tongångar om att vi löntagare är oansvariga för samhällsekonomin om vi kräver vår rätt.
Jag antar att han kan som "vänstersosse" kan få mycket skit av att skriva det där av i deras tycke "förståndiga" toppföreträdare. Men jag håller med honom till fullo.
Synd att man inte kan kommentera i hans blogg.

Så här skriver han.

Det är dags för Landsorganisationen att driva en politik som går ut på att spotta i nävarna, kavla upp ärmarna och ta itu med de stora problem som seglar upp på himlen som åskmoln. Det handlar om arbetsköpare som utnyttjar fattiga arbetarsystra och bröder från sämre ställda länder, offensiven som arbetsköparföreningarna har dragit igång mot oss trots att vi bara har gått med och gått med och gått med på allt de har lagt på oss för skitpengar och skitvillkor. Vi måste börja studera marxistisk teori ute i avdelningarna för att få en djupare kontakt med vårt ideologiska arv och förstå de ideer vi driver bättre, och framför allt se till att inte en enda förtroendevald får tillträda sin post utan att vara utbildad i det faktum att facklig kamp förs på en genuin vänsterpolitik och inte med något nytt arbetarparti.

Det är dags att slänga “klassamverkan” och “samförstånd” i papperskorgen! Vi får bara smulor från de rikas bord trots över hundra år av facklig kamp, något är fel!

Rösta in dugliga kamrater i styrelser på olika nivåer, kamrater som ni har förtroende för! Absolut inga högerröstare och andra medlöpare!
Att bara teckna kollektivavtal kan inte längre vara målet med LO:s fackliga verksamhet!! Vi måste driva den fackliga kampen på en grund av klasskamp, solidaritet och förståelse för varandra, för vi som bara har vår arbetskraft att sälja är lika och jämlika. Vi har INGET gemensamt med våra chefer och de har INGET gemensamt med oss! Vår befrielse kan bara vara vår egen sak, det kan inga socialliberaler eller tjänstemän som tror sig vara arbetare för att de får lön ordna åt oss hur gärna de än tror det!

Kamp, kamrater! Och god ledighet!

3 comments:

Johan Persson said...

Bra och sant skrivet. Tur att temat för mitt tal till första maj är det mycket pretentiösa "så hjälper oss marxismen och historiematerialismen att förstå borgarnas politik" (om jag inte ändrar mig innan dess d v s).

Patrik Renfors said...

Det låter som ett bra val.
(Kom bara ihåg att hålla nere längden den här gången.) haha

Nickersson said...

Hehe, tack för berömmet, kamrat! Hoppas du haft en god ledighet!