Saturday, April 21, 2007

Enad front på första maj under LO:s flagg


Hej nu var det ett tag sedan jag skrev i bloggen igen. Jag kommer inte skriva en djupgående analys nu heller, det återkommer jag med vid ett senare skede. Tiden måste räcka till mer. Jag har varit väldigt upptagen med jobb, kommunpolitiken och jag har lagt enormt mycket tid för förberedandet inför första maj. LO, Sossarna och vänstern har som sagt en gemensam organisationskommitté inför första majfirandet.

I år satsar vi på ett större och annorlunda arrangemang på 1 maj. Vi mobiliserar oss mot regeringens hets mot sjuka och arbetslösa. Gemensamt manifesterar vi i arbetarrörelsen under LO-flagg mot högeralliansens fackligt fientliga politik och sociala neddragningar i trygghetssystemen. Vi har ett gemensamt tåg och torgmöte med LO, vänsterpartiet och socialdemokraterna. Ikaros spelar på en scen på torget, där det också blir tal av specialinbjudna gäster från LO, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Vi i hela arbetarrörelsen står på samma värdegrund - På ett eller annat sätt vill vi minska kapitalismens skadeverkningar och införa en demokratisk socialism som är djupare än den vi har idag. Vi vill också byta regering - byta politik! Hoten mot tryggheten kommer från höger och rättvisan kommer från vänster.Här är en artikel från SVTs hemsida.

Oxelösund
Partier gör gemensam sak på 1:a maj

Publicerad 16 april 2007


Här är en intervju från gårdagens intervju i Sörmlands Nyheter.

S och v i enad front under första maj

No comments: