Thursday, June 28, 2007

Dubbel karens mot migrän?

Detta kan utlösa mina återkommande migränanfall:
Den borgerliga alliansen, Svenskt Näringsliv, för mycket eller för litet sömn, oregelbundna måltider, för mycket psykisk stress, alkohol speciellt vin, vissa födoämnen som ost och choklad, mens, p-piller av sekvenstyp, överanvändning av smärtlindrande medel särskilt kombinationspreparat (risken ökar vid medicinering tre eller fler gånger per vecka).

Källa: Läkemedelsboken 2007/2008, med reservationer.


Idag kan man läsa i SVD att det är ett botemedel på väg. Det var på tiden tycker jag.

Själv brukar jag då och då få riktigt jobbiga migränattacker. Jag lever inte det liv som jag borde efter den här listan.

Jag har inte allt för mycket problem av mens och p-piller, men de andra riskfaktorerna är en stor del av mitt liv.

  • Jag jobbar intermittent 3-skift, med tidiga mornar, sena eftermiddagar och dessutom nattskift.
  • Jag har uppdrag som fritidspolitiker som gruppledare/ordförande i Oxelösundsvänstern. Det är ju allmänt känt att oppositionen samt ibland sossarna kan ge en total härdsmälta.
  • Jag sitter i VU- i ett förvisso numera lugnare partidistrikt. Men det har varit VÄLDIGT Stormigt i landstinget och i vissa kommuner.
  • Nu jobbar jag inte så mycket fackligt längre, men vissa uppdrag kvarstår. Företagsledningen är heller inte alltid så snäll.
  • Då jag jobbar orgelbundet, springer flitigt på politiska möten, lever singeliv med tillhörande krogrundor, då finns det tendenser till att jag äter mycket oregelbunden skräpmat.

Migrän har jag fått ärftligt av min mor, att föräldrarna inte tänkte på det när de tillverkade mig. Nu verkar ett botemedel dyka upp, men jag är skeptisk! Hittills har bara sömn hjälpt när de värsta migränanfallen med spyattacker dyker upp.

Men det lär inte finnas botemedel till att jag är de politiska motståndarnas huvudvärk. Det skulle vara min huvudvärk förstås. Men jag kommer alltid igen.


OBS.... Jag vet att det här inte är ett bra innehåll i en seriös blogg. Men jag hade lite tråkigt här på kvällskvisten.

Så varför inte skylla även det här på den cyniska högeralliansen. Det kan jag visserligen göra med rätta.


Borgarnas slår som vanligt mot de sjuka och vill ha två karensdagar. Tänker de inte på de som tex. stundtals har migrän!


Här är ett citat av en kamrat från Ung Vänster Sörmland - Emmie Särnstedt, som inte direkt har med det här blogginlägget att göra, men det är dock fyndigt.

Arbetslösheten är störst bland ungdomar och det är vi som har de otryggaste anställningarna. Att urholka LAS för att unga ska få jobb är som att skjuta sig i huvudet för att man har migrän.

2 comments:

Anonymous said...

För folk som har migrän ofta är det inte omöjligt att få högriskskydd

http://www.fk.se/privatpers/sjuk/omsjuk/hogrisk/

Patrik Renfors said...

Jag har det inte lika ofta numera, som när jag var yngre. Det går säkert att få högkostnadsskydd. Än så länge. Men vi har en Göran Hägglund som socialminister, det bådar inte gott. Och Han är väldigt ivrig med att införa två karensdagar. som vanligt vill de slå mot de sjuka. Vi har ju visserligen också en talman i riksdagen - Per Westerberg, som tycker att även cancerpatienter borde jobba istället för att vara hemma och vara sjuka.