Monday, October 29, 2007

Fred, bröd och facklig frihet!

Kalle Larsson och hans praktikant på SSAB fackens och IF-metalls expedition i Oxelösund. (tyvärr har jag glömt namnet på Kalles praktikant.)

Jag har ännu inte hunnit skriva något om Onsdagens aktiviteter på FN-dagen, men jag ska skriva några få rader och klippa in bilder med varierande kvalitet. På förmiddagen var det barnkörer och tal. Men finalen var på eftermiddagen och kvällen.

Dagen till ära var riksdagsledamoten Kalle Larsson (v) i Oxelösund. Vi lyckades även passa in en träff med SSAB:s järnbruksklubb i IF-metall.
Träffen var mellan mig, Kalle Larsson och några av de försäkrings- och pensionsansvariga i klubben. Det var ett riktigt lyckat möte.

Bild 1 - Leif Andersson JBK IF-metall. Bild 2 Roger Andersson JBK IF-metall och Bild 3 Per Scheikl Vice ordf. JBK IF- metall och Kalles praktikant. (småbilderna)

På Torsdagens representantskapsmöte som vi hade dagen efter med IF-metall avd. 22, fick jag höra av If-Metallarna som var med, att det var imponerade och helnöjda.

Har ni fler sådana så kom gärna tillbaka, var bland annat en kommentar. Han är påläst, det var både informativt och det kändes att han lyssnade.


Sen efter mötet med facket blev det lite dödtid hemma hos mig, då fick Kalle lite mer tid till att förbereda sig inför det antirasistiska fredstalet på FN-dagen, som han hade på kvällen genom solidaritetsparaplyföreningen Fredsam. Sedan blev det en matbit på restaurant polishuset med Fredsams ordförande, Håkan Linderyd, Majvor Lundberg (s), jag, Kalle och Kalles paraktikant som var med hela dagen.

Majvor Lundberg (s), Kalle Larsson (v) och Håkan Linderyd ordf. Fredsam äter på Polishuset.

På kvällen blev fullsatt i kyrkan (jo ni läste rätt, vi var i kyrkan eftersom att svenska kyrkan är med i Fredsam.) Här kan ni läsa mer om dagen. Tydligen var musikerna kända och kultprofiler av gamlingar. Det var två snubbar från några kända sextiotalsband. Lalla Hansson och Lennart Gran. Det gjorde att det mest var grånade människor i publiken, men det var verkligen många som hörde ett utomordentligt tal av Kalle Larsson.

Pastor Larsson talar mot rasism, krig och om internationell solidaritet. ;)

Fullsatt i publiken inför FN-dagens fredstal.

Lennart Gran och Lalla Hansson stod för musiken.

Kalle igen.

Musikskolans trumorkester inleder.

Håkan Linderyd - Fredsam inledningstalar

No comments: