Tuesday, October 02, 2007

Så länge får du vara sjuk i fattigsverige.


Jag surfade som vanligt in på Aftonbladets websida. Av lite nyfikenhet läste jag annonsen om hur länge man i ett borgerligt cyniskt Sverige får sjukskriva sig för olika åkommor. - Läs här.

Då fick jag se att Migrän inte har några grunder för sjukskrivning längre! Ska jag påminna er att jag är en treskiftarbetande industrielektriker?

Hur säkert och bra utfört arbete kommer jag utföra med Migrän ovanför stränggjutningen? Nej just det, Göran Hägglund kanske inte har jobbat på ett riktigt jobb? Visserligen är spyor av migränutmattning kanske tillräcklig sjukdom för sjukskrivning? Jag kommer ändå att sjukskriva mig, vid nästa migränanfall! Regeringens fyrkantiga politik är ändå vansinnigt ogenomtänkt.

Så här står det i fältet migrän i artikeln.

Migrän:

Inte alls. I enstaka fall kan man få arbeta deltid.


Jag har även innan skrivit om det här på bloggen - Dubbel karens mot migrän?

De med högre arbetsstatus "överklassen" som alliansregerigen egentligen företräder har nio gånger av tio gånger flextibel arbetstid på sina arbetsplatser. Kommer de att märka av detta på samma sätt som den beglagliga normen för en fabriksarbetande kille som jag , eller en skiftarbetande vårdande eller butiksanställd tjej får uthärda.

Jag är helt säker på att det här tviånget till att jobba sjuk, bara kommer att öka på långtidssjukfrånvaron i längden. Borgarpolitik är som vanligt kontraproduktiv och har inget människovärde i perspektivet.

2 comments:

nicklas eriksson said...

Ja det är faktiskt helt bedrövligt! Undrar hur länge jag som epileptiker kommer att klara mig?

BTW så ser jag att du har kvar min gamla bloggadress i länkfältet, den till bloggtopp. Min nya är http://arbetarperspektiv.blogg.se

Röda hälsningar

Patrik Renfors said...

Det ska jag fixa till