Wednesday, September 10, 2008

En skäggvänsterkille blev nästan omnämnd i en SVD-ledare.


Igår blev jag tydligen omnämnd av Sanna Rayman i SVD:s ledare. "Den unga fullmäktigeledamoten från Sörmland" Den Unga? Man får tacka.

"På mitt förra jobb brukade jag titt som tätt frekventera ett par sörmländska kommuners fullmäktigemöten. Efter att ha stött ihop med en vänsterpartist på Chinateatern kom vi att avhandla den ­föreställning vi sett – Ingenting är heligt med ståuppkomikern ­Magnus Betnér. Vi var överens om att den var bra, men därefter uppstod viss splittring." - Sanna Raymann SVD

Dock är jag nog förhållandevis ung när det gäller politik, men så ung är jag inte längre, jag har likväl inte grånade tinningar och en allt för stor ölbuk...
Jag har förvisso haft parlamentariska uppdrag i ca: ett decennium, enligt en person med ungefär samma ålder är jag tydligen en ung gruppledare. Trots mina 33 bast.

Dispyten är i alla händelser inte ovanlig och i sin nya före­ställning Tal till nationen, leker Betnér retsamt med den där ideologiska osäkerheten. Efter att ha levererat en salva mot muren i Israel ekar han sin publiks brydda undran: ”Är han vänster?” Svaret kommer snabbt. Nej, vänster är han ”fan inte”. Och på den dumma följdfrågan ”Jamen du är ju för jämställdhet?” har Betnér ett självklart svar: – Det är inte för att jag är vänster, det är för att jag är normal.


Hon har rätt i att Magnus Betnér är lurig att sätta in i ett fack, fast jag höll med honom till 95 % av vad han sade den kvällen på chinateatern. Magnus Bettnér blir ofta stämplad feminist och vänster. Men han är bara normal säger han. Alltså är många mer Vänsterpartister än vad de tror, så sätt igång och rösta enligt hjärtat nu då!

Ledaren är trots den blå vinklingen intressant, eftersom att den tar upp att folk inklusive jag alltid vill placera människor i fack.

Själv är jag inte svår att placera i ett politiskt fack. Men som person kan det nog vara svårt att hitta en mall för mina mångfacetterade sätt. Jag lever förvisso med mina värderingar, men folk tror att en vänsterpartist alltid måste vara på ett visst sätt.
Glöm inte bort att alla socialister är individer i en kollektiv kamp.

Så här skriver också hon helt fräckt i sin privata blogg.

1 comment:

Sanna Rayman said...

Sedär så bra jag ordnade det för mig där! Du är 33 och ung. Jag är 32 - alltså också ung. Häpp!