Sunday, November 13, 2005

Fullspäckat schema och ångest!

Hejsan på er! Nu är jag igång och skriver ner några uttömmande tankar igen.
Nej, det ska inte bli så djupt, men jag ska ändå störa er med att kladda ner några gnälliga rader.


Jag kommer att ha några riktigt hektiska dagar framför mig, schemat är fulltecknat nästan varje dag en tid framöver.


Min lägenhet ser ut som kaos, man behöver städa den grundligt och rent ut sagt röja upp den. Ibland får jag lite ångest inför att jag inte ska hinna med min bostad och mitt umgängesliv.
Att vara fritidspolitiker kan ta på krafterna.
Känn på ordet ”fritid” ähhh sånt tjafs!
Det är sådana här veckor man undrar vad man egentligen håller på med.
Nog klagat! Jag kommer samtidigt att ha riktigt roligt i några dar.

Imorgon förmiddag ska jag åka till Eskilstuna i egenskap av ledamot i verkställande utskottet i distriktet. DS-ordföranden Madeleine, jag, Sara och den nuvarande ombudskvinnan Lillemor ska sätta oss ner och gå igenom arbetsansökningarna till ombudsmanna/kvinnotjänsten.
Ja tråkigt nog ska Lillemor sluta sin trogna tjänst och börja plugga till folkhögskolelärare.
Hon var innan anställningen i partiet journalist.

Det blir svårt att välja om man ska hitta någon ansökan som når upp till Lillemors vidsträckta standard samt kompetens, som ideolog, strateg, kursledare, författare och som spindel i nätet.
Men hur som helst känns det privilegierat att jag är en av dem som får välja vem vi ska ha till tjänsten, trots att jag som marxist känner mig lite smått fundersam över att vara arbetsgivarparten i sammanhanget.

Efter den kortare visiten i Eskilstuna ska jag hinna lämna in om förlorad arbetsförtjänst på Metallexpeditionen efter en före detta kurs.
Sedan ska jag jobba eftermiddagsskift från 14.00 – 22.00.

På tisdag ska jag iväg på steg tre på den fackliga ungdomsledarutbildningen som är i Stockholm på LO-borgen och riksdagen. Det kommer som vanligt vara massor med dragningar och kurser med en hel del smygliberala Socialdemokrater med nästan helt avsaknad på socialistiska och feministiska analyser.
Hur som helst ska det som vanligt bli kul att få argumentera och göra dem obekväma med att ha kommunister som mig i facket.

(Oj vad sa jag, nu kräver säkert medieuppbådet mig på avbön!)

Det här är steg tre och de har likafullt varit flitiga, seriösa och roliga kurskamrater.
Vi kommer att avsluta kursen med att på onsdagen till fredagen åka på finlandskryssning, det blir dock en lugn tillställning då vi har konferens i ett av studierummen på båten.
Men sluttampen på höstens utbildning håller på i några dagar, så lite förfriskningar går säkert ner i baren.

Jag tänker emellertid inte ställa mig och pissa bakom en gardin i en kruka, som en viss person i grannkommunens kommunstyrelse har gjort på en liknande resa.

Men man kan ju alltid följa han exempel och skylla på att det svartnar efter två folkisar och ett eventuellt vinglas till maten. Man blir garanterat rikskändis då har jag hört!

Kursens avslut faller in på min långledighet, då ska jag försöka vara social och ha en kvinnlig gäst över helgen. Jag som inte har hunnit att städa upp i lägenheten!
På måndagen har jag valberedningsmöte med järnbruksklubben på Metall och någonstans där efter ska jag hinna läsa på mitt anförande inför budgetfullmäktige som är senare i veckan.
På tisdagen har jag medlemsmöte om ihopslagning av Metalls gruppstyrelser på jobbet, sen på kvällen ett planeringsmedlemsmöte om Oxelövänsterns valplattform som jag och Emil har gjort ett utkast till.
På mötet ska vi dessutom nominera folk till landstings- och riksdagslistorna.
På onsdagen börjar jobbet som elektriker igen och vid fem har jag kommunfullmäktige som jag nämnde innan.
Dagen efter det jobbar jag förmiddag sen ska jag till Flen på distriktsstyrelsemöte, sen jobbar jag eftermiddagskift hela helgen och avslutar månaden med ett möte med ungdomskommittén på metall den 28: e november.
Då har jag också två nattskift på arbetet på SSAB.

Hur orkar jag med det här egentligen, inte konstigt att jag har varit singel ett bra tag nu, vem orkar med en sådant här UFO till politiker.
Det konstiga är att jag tycker att det är riktigt roligt och märker att jag påverkar beslut i rätt riktning, d.v.s. kraftigt åt vänster!

No comments: