Friday, November 11, 2005

Hot mot politiker allt vanligare!

Tjenare medborgare!
Vi har haft en tid av djupgående hets mot Vänsterpartiet och mycket av medias borgerliga kritik har dessvärre riktats mot majoriteten av partiets medlemmar.
Visst har Vänsterpartiet genom historien gjort några felsteg, men huvuddelen av politiken har varit för att förstärka samhällets demokrati på jobbet, bostadsmarknaden, A-kassa, socialförsäkringssystemen. pensioner, 8-timmars arbetsdag, semester samt makten över ägandet.

Men det har i stor del förts en osaklig argumentation riktad personligen mot vänsterns företrädare.
Det är bra att felstegen diskuteras, men man kan inte göra gjort ogjort.

Två tredjedelar av vänsterns medlemmar var inte med i partiet innan murens fall i öststaterna.
Jag var det inte, jag själv gick med i Ung Vänster på nittiotalet och gick över till partiet 1998. Men jag stödjer den officiella linjen efter 1964-vägval stiftat av CH Hermansson, att vi förkastade allt samröre med öststatskommunismen och blev ett eurokommunistiskt parti.
1991 blev vi ett socialistiskt parti och 1993 knöt vi även den feministiska analysen till vår partiidentitet.

Nu samlar vi Vänsterpartister i en vacker mörkröd färgskala, där alla är välkomna som är radikala socialdemokrater, socialister samt kommunister.
(Självfallet är vi också feminister.)
Vi är ett brett parti med högt i tak och långt till dörren.

Vilket annat parti har så livliga debatter så öppet? Kan någon förklara om partiet är odemokratiskt när det följer majoritetsbesluten på kongressen. Det är det allra högsta organet med medlemmarnas makt över partistyrelsen. Självklart har vi ibland bekymmer, men vi är inte som andra partier och gömmer bekymmer och lägger locket på.

Märk väl att de inre stridigheterna i partiet inte är en del av Oxelösundsvänstern.
Vi har en öppen debatt och inga bråk. Vi riktar istället vår kritik mot de kapitalistiska och patriarkala strukturerna i samhället. Det känns som om vi får en hel del uträttat, att vi ofta lyckas rycka sossar och de andra partierna kraftigt åt vänster.

Lars Ohly valdes med förkrossande majoritet på förra kongressen 220 - 30 röster. Jag som själv var kongressombud -04 lade mitt fulla stöd till Lasse som partiordförande.
Det är en väldigt sympatisk man, som står fast vid visionen om det klasslösa och jämställda samhället. Jag har träffat honom flera gånger, han var till och med på besök i Oxelösund nu i våras.

Om jag blir vald till ombud till kongressen -06 ska jag åter igen ge mitt fulla stöd till Ohly. Trots att han har slutat kallat sig det "fula" K-ordet.

Jag tog dock Ohly i hand och pratade med honom på Kafe Marx dagen innan "avbönen" som pressen så målande beskrev det.

Nu kommer han ändå få skit för att han håller kvar vid sina ideal, det är inte vanligt att vara idealist numera. Det ska Lasse ha en eloge för och en stående ovation!

Nu till överskriftens innehåll - Har arbetarpartihetsen från borgerlig media förstärkt de odemokratiska elementen i samhället, mot oss som är socialister och kommunister?

Jag tror det - Och har fått uppmärksamma detta på ett mycket otrevligt sätt!

Jag fick för en månad sedan ett mycket otäckt brev adresserat i brevlådan.
Med skrivmaskinstext (Vem äger en sådan numera?) blev jag anklagad för att vara ansvarig för Gulag, DDR och där likställdes även kommunism med Nazism.

Den arga adressaten kanske borde läsa lite idehistoria där han inser motsatsen!


Han anklagar mig också för att indirekt ha mördat massor med människor.

Underskrivet med skrivstil med namnet Jan Johansson???
Eller står det Jan Josefsson. Vem vet? För honom litar jag inte heller på. Haha

Jag är ju pacifist! Vänstern blev ju heller inte insläppt i försvarsfrågor i riksdagen förrän i senast i år. Just på grund av att vi var för pacifistiska i vår inställning till försvaret.

Som Vänsterpartister är vi även tydliga i våra internationella frågor om folkrätten kontra krigshetsare som imperialiststater som USA och Storbritannien.

Hur som helst är det otrevligt att få ett hot direkt adresserat i brevlådan.
Samtidigt är man stolt för att jag måste ha berört folk med mina åsikter som socialist, feminist och antirasist! Nu blev det här reaktionen inte den rätta från denna arga hatiska man, men jag kommer inte att tystas!

Jag har även innan blivit utlagd som hatobjekt på flera rasistiska, nazistiska och främlingsfientliga hemsidor.
Senast för någon månad sedan när jag försökte dra ihop en motmanifestation mot den nazistiska festivalen med KKK-politiker och tyska nynazister som skulle vara i Nyköping.

Det finns här att läsa om mig på nationell.nu en vidrig extremhögersida. http://www.nationell.nu/index.php?a=710

Senast idag skrev SN om en fackordförande från Oxelösund, Sören Carlsson (s) som blev hotad med ett brev där det stod att han skulle - "DÖ!" inslängd i en vas genom expeditionsfönstret.

Jag menar att de odemokratiska elementen inte är i partierna, de är i utanförskapet i samhället. Det är ett misslyckande att elementen beter sig så.
Frustrationen borde brytas, vi vill inte ha likadana upplopp som i Frankrike.

Vi måste föra en aktiv kollektiv kamp för minskade klassklyftor, jämställdhet och mångfald.

Alla måste helt enkelt få mer inflytande i samhället med rätt till jobb - rätt på jobbet och bryta all form av diskriminering. Vi ska stärka de mänskliga rättigheterna genom en solidarisk välfärdspolitik och med gemensamt fördelade resurser i samhället.

Tack kamrater!

No comments: