Monday, July 31, 2006

Rättvisa från vänster med Ohlys sommartal - uppdat.

Efter en lång tids bloggpaus är jag tillbaka! Jag känner åter igen ett sug inför att plita ner några tankerader. Alltid retar det någon.


Det har redan hunnit blivit augusti och en valrörelse är i startgroparna. Jag ska erkänna att jag har haft svårt att komma igång – Vädret är för fint. Jag har fortfarande semester från mitt ordinarie jobb på bruket, så är det säkert för många. Men trots detta är det djupt nödvändigt att vi socialister och feminister reser oss upp samt samlar oss för att kraftigt trycka tillbaka högerns orättvisor. Vi ska inte glömma att det var genom en envis klasskamp vi har fått denna välförtjänta semesterprivilegie.
Det är hög tid att vässa våra pennor, våra progressiva solidariska argument och sopa rent samhället uppifrån och ner. Vi ska visa att rättvisan kommer från vänster!

Vänsterpartiet i Oxelösund kommer bland annat att bemanna vår valstuga på Järntorget. Vi kommer även att bjuda in riksdags- och partistyrelseledamöter för att stärka upp och informera allmänheten och en nödvändig radikal feministisk och socialistisk vänsterpolitik.

Vänsterpartiet ökar dessutom takten i valrörelsen med full kraft den 13 augusti i Gnesta.

Här samlas Vänsterpartister från hela landet för att få upp valtemperaturen till bristningsgränsen. Detta är en träff med massor av politik, musikunderhållning och kulturinslag för barn, ungdomar och vuxna.

Program

12:15

Kajsa Grytt

13:10 Bengt Landin berättar om Gnesta och Vackerby hage
13:15 Ida Gabrielsson Ordf. Ung vänster

13:30 Lars Ohly
14:00 Lars Demian

15:00 Pär Sörman


I parkens stånd finns bl a Folkrörelsen Nej till EU, konstnären Pia Jämtvall, Folket i Bild k/f, partiets bokförlag, mm. Ponnyhästen Buster finns på plats, ballonger och fiskdamm. Kaffe servering.

Lokala artister: klart med Stubbe-torparn, dragspel TolfskillingAnna, Karamellan Kukkamariia, Valtola Sjöberg, flamenco dans, trubaduren Bengt Sjöberg - Finnviken.

Konferencier: Sörmlandsvänsterns riksdagskvinna Elina Linna

Vackerby Hage är en äkta gammal svensk folkpark, med dansbana, lotteristånd, korvstånd och annat som hör Folkets Park till.

Uppdatering:

Anmäl gärna
deltagande till ann.berglund@vansterpartiet.se på partikansliet, men det
går också bra att dyka upp oanmäld.
Transport dit sker antingen med Stockholmsdistriktets bussar som går 11.30 från Piperska muren vid Rådhuset. Då måste anmälan göras senast den 7 augusti till: stockholm@vansterpartiet.se. Annars går ett pendeltåg
från Stockholms Central till Gnesta klockan 11.12


Du som kommer till Gnesta med pendeltåget välkomnas av vänsterns blåsorkester vid stationen. Missa inte detta!

No comments: