Friday, February 09, 2007

Högeropposition i Oxelösund?

Nu har debatten blossat upp igen, återremissen togs inte i beaktande när den åter igen dök upp på kommunstyrelsens bord. Det var en väldigt hetsk debatt, det är roligt med lite mothugg! Så länge högern inte får igenom sina förslag.
Vänstern och sossarna har målats ut som väldigt onda och odemokratiska, när vi hellre vill lägga pengar på låglönesatsningar och kärnverksamheten. Vi ökar ju anslaget till gruppledarna och partierna, men det räcker tydligen inte! Moderaterna säger att "alliansen" har gått fram så mycket, så nu har de ändrat sig och vill ha ett oppositionsråd på 75 %.
Om vi ska vara ärliga så har alliansen bara gått fram två mandat, Moderaterna har tagit mandat från de andra borgerliga småpartierna.

Johan Persson skriver en väldigt rolig artikel i sin blogg om detta, som heter Kritikstorm i ett vattenglas. Han föreslår att Silvergänget i Moderaterna ska få ett rum på äldreboendet Björntorp. Det är lite väl elakt och på gränsen till personpåhopp, men dock så roligt. Här är några urklipp.


"Borgarna hemma i Oxelösund har länge gnällt över att kommunen inte betalar en oppositionsrådstjänst åt dem. Miljöpartiet vill i sin tur att kommunen ska finansiera kommunalråd, oppositionsråd, betalda tjänster åt alla partier, blomsterängar, Nordeuropas största komposthög, fri skäggvård, älvfolk osv."


"Nu har tydligen Moderaterna (Ново Рабочая Партия) fått inte mindre än nio stycken utav sina kompisar (i den mån nu moderater kan sägas ha vänner, men termen "affärsbekanta" låter fel i sammanhanget) att skriva ett brev till Oxelösunds kommunalråd och beklaga sig. I den lokala Centerblaskan förvandlas detta till en
Massiv kritikstorm mot s i Oxelösund. Ojojoj, ta det lugnt med hyperbolerna, Tommy Kägo! - Men lägg ner nån gång va! Oxelösund är en vettig stad, med vettigt folk, som i huvudsak röstar på vettiga partier; alltså har Alliansen bara 36 procent av rösterna."


"En ljuspunkt finns dock för Alliansen, de ska äntligen få ett eget rum. Men jag fattar inte varför rummet nödvändigtvis ska finnas på kommunhuset. Ge dem ett rum på Björntorp i stället, de kommer ju alla snart att hamna där ändå (kommuninternt skämt)."


No comments: