Friday, March 09, 2007

Tantcynism


Vi har en cynisk högerregering, men det finns även andra grader av cynism. Jag fick den här länken från Tjuvlyssnat.se, skickad på MSN av en kompis.

Tantcynism i allra högsta grad.


3 comments:

Anonymous said...

Hur ställer du dej till det faktum att vänsterpartiet är det minst jämställda partiet i riksdagen?

KD har minst andel kvinnor med 37,5%.
Men, och det här är synnerligen intressant, V har 36,4% män. Det gör att V är det minst jämställda utav samtliga riksdagspartier.
Dags att kvotera in män? Det minsta som kan göras är ni manliga (nåja) vänsterpartister markerar ert missnöje och att ni kräver rättvisa!
Rätt ska vara rätt! Dags att sätta ner foten och kräva jämlikhet!

Johans tankar... said...

Jag råkade kryssa i fel ruta nyss. Det var jag som skrev förra inlägget...

Patrik Renfors said...

Så länge kvinnor är lägre betalda och har mycket sämre villkor i arbetsliv och hemmaliv. Samt är underrepresenterade där den ekonomiska makten finns, är det positivt att vi väljer in så många kvinnor som möjligt på de demokratiska posterna. Vänstern är ett feministiskt parti som vill ha bort patriarkala maktstrukturer i samhället. Det är viktigt att män ger med sig av makten till duktiga kvinnor. Vänstern har varvade listor, men vi har medvetet lyft fram många duktiga kvinnor i topp i de olika partdistrikten. Hade vi fått samma rösttal som i det förra valet, hade den kvinnliga procentsatsen varit ca 76 % kvinnor i vänsterriksdagsgruppen. Jag själv stog på andra plats på sörmlandsvänsterns lista. Och jag är stolt att Elina Linna är vänsterns toppnamn och sitter i riksdagen.