Thursday, June 12, 2008

Bedömd efter kläderna eller politiken?

"Detta är politiken som satsar på parasiterna i samhället. Det är de fläskkotlettkammade som sprutar champagne på Stureplan och i Båstad i sommar som jublar."

Ohly kommenterade Björklunds tal om att regeringen vågat ta tuffa beslut."

Det är inte tufft att slå på sjuka och arbetslösa. Det är hjärtlöst", sa han.

Det sa vänsterpartiets ledare Lars Ohly i sitt anförande på partiledardebatten på onsdagen.

Sörmlands Nyheter kommenterade även Oxelösunds Kommunfullmäktige, där jag inte blev bedömd utifrån vad jag hade att säga utan min beklädnad.

"När det gällde kommunens planer på att ändra de ekonomiska siffrorna (Min fotnot - Läs anläggningsavskrivningstider) var man oense. Bo Jender (m) ansåg att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet försöker frisera ekonomin. Det gjorde Benita Vikström (s) upprörd. Hon litade på den utredning som har gjorts. Det gör inte Bo Jender, inte heller Solveig Kurg (fp) som anser att man först och främst ska följa god redovisningssed. Patrik Renfors (v) äntrade talarstolen i vad som såg ut som långa kortbyxor och badtofflor och gav sitt stöd till Benita Vikström." SN 12/6 -

DET ÄR SOMMAR OM DET HAR UNDGÅTT NÅGON!

Mitt tal.

Fru ordförande, ledamöter, åhörare och press.
Vår ekonomiska prognos visar ett underskott på 3 miljoner kronor och ursprungligen på 6,2 miljoner kronor. Det behövs inget ekonomiskt geni, för att se att det omgående måste ageras i frågan.
Bo Jender (m) och de övriga på högerkanten förordar att vi inte omedelbart ska ta vårt ansvar som politiker. Vänsterpartiet vill tillämpa den nya avskrivningsmodellen med varierande långfristiga tider, detta medför att vi får en förstärkning med ca 3 miljoner kronor.
Att det kommer att diffa från den fastslagna KF-budgeten, är inget problem då det går åt rätt håll.
6,2 miljoner är ju ännu större skillnad mot budget, eller hur?
För att vara säker på att det ska vara demokratiskt riktigt, så förordade jag med flera i kommunstyrelsen att avskrivningsreglerna ska underställas KF här idag.
Vi ska inte skjuta upp ett större ekonomiskt underskott på framtiden än det är nödvändigt.
Så ta nu ert politiska ansvar, var förnuftiga i den här frågan annars får vi osthyvla i välfärden, men det är kanske det ni i högeralliansen vill?
Jag vidhåller avslag på moderaternas och mp:s yrkande och bifall till ks liggande förslag.

3 comments:

Bazooka said...

Du Patrik beträffa "Detta är politiken som satsar på parasiterna i samhället. Det är de fläskkotlettkammade som sprutar champagne på Stureplan och i Båstad i sommar som jublar." bör Du se upp med Din partiledare. Att marginalisera vissa människor och kalla dem för parasiter är samma trix, som en viss herr Hitler använde sig av för att motivera massmorden på judarna. Ohly har också problen med demokratibegreppewt då han anser att ju mer statligt ägande desto mer demokrati. I mina ögon får man nog förpassa herr Ohly under den sten som man finner "brunvänsten". Du bör nog gå ur vänster innan Ohly börjar föreslå åtgärder för att eliminera parasiterna.

Patrik Renfors said...

Sofistikierat skitsnack! Expropriatörerna blir själva exproprierade. För att arbetarklassen ska kunna minska klyftorna, måste en viss parasiterande grupp ge vika. Fördelning handlar om att ta från de rika och ge till de fattiga.

"Allt fast och beständigt förflyktigas, allt heligt profaneras och människorna blir slutligen tvungna att se sin livssituation och sina ömsesidiga förbindelser med nyktra ögon." - Karl Marx

nicklas eriksson said...

Håller med, vilket skitprat!

Skulle bli förvånad om man inte hittar herr Bazooka bland kotlettfrillorna själv. Kände sig väl träffad?