Friday, June 13, 2008

Klasskamp innebär att de rika får ge vika


Hej jag fick en så märklig kommentar i ett föregående inlägg, så jag väljaer att lyfta det i ett ytterligare inlägg. Det är en kontig syn på hur arbetarrörelsen har fått de rättigheter vi har idag i konflikt och kamp. vi är inte på långa vägar framme ännu, det är enorma klyftor, som bara konsekvent ökar med nuvarande högerkonservativa samt reaktionära regering.

Här är ett tydligt citat ur Lars Ohlys kongresstal, som sätter huvudet på spiken.

"Häromdagen beslutade majoriteten i riksdagen om att förvandla sjuka människor till arbetslösa och att sänka deras ersättningar. När beslutet var fattat applåderade borgerliga riksdagsledamöter. Det var som om de ville säga: "Äntligen!

Nu har vi inte bara gett byggmästaren Fredrik Lundberg 40 miljoner mer om året genom borttagandet av förmögenhetsskatten, nu har vi dessutom effektivt sett till att tvinga över fattiga människor på socialbidrag i stället för sjukförsäkring". Det ska löna sig att vara rik och frisk och det ska kosta att vara sjuk och fattig i Reinfeldts Sverige.

Men vad fick jag nu för märklig kommentar av Bazooka i kommentarsfältet?

Du Patrik beträffa "Detta är politiken som satsar på parasiterna i samhället. Det är de fläskkotlettkammade som sprutar champagne på Stureplan och i Båstad i sommar som jublar." bör Du se upp med Din partiledare. Att marginalisera vissa människor och kalla dem för parasiter är samma trix, som en viss herr Hitler använde sig av för att motivera massmorden på judarna. Ohly har också problen med demokratibegreppewt då han anser att ju mer statligt ägande desto mer demokrati. I mina ögon får man nog förpassa herr Ohly under den sten som man finner "brunvänsten". Du bör nog gå ur vänster innan Ohly börjar föreslå åtgärder för att eliminera parasiterna.

Vilken värld lever herr Bazooka i, att säga att aktieägare som Wallenberg är parasiter på löntagares genomförda arbete är väl inte ett så hårt antagande.

Enligt mig och många som jobbar i en LO-branch är Bazookas inlägg ett tydligt yttryck för sofistikierat skitsnack! Expropriatörerna blir själva exproprierade. För att arbetarklassen ska kunna minska klyftorna, måste en viss parasiterande grupp ge vika. Fördelning handlar om att ta från de rika och ge till de fattiga. Jag har valt att aengagera mig fackligt och politiskt i arbetarrörelsen för att förända våra villkor.
"Allt fast och beständigt förflyktigas, allt heligt profaneras och människorna blir slutligen tvungna att se sin livssituation och sina ömsesidiga förbindelser med nyktra ögon." - Karl Marx
Kan de kapitalistiska aktieägarparasiterna leva utan arbetssäljarnas hårda arbete?


No comments: