Tuesday, April 11, 2006

SKANDALER OCH AVHOPP!

Missa inte valskandalkalendern, som Kerstin på motvallsbloggen har komponerat ihop. Den kommer senare uppdateras med mer sedvanligt fyndiga kommentarer, då flera skandaler helt själfallet dyker upp desto närmare valet vi kommer.
Att förtydliga är att vice moderatledaren Gunilla Carlsson bara har fått små notiser då hon likt Schyman drog av felaktigt på deklarationen. Men dock medvetet. Småskaliga tobleroneaffärer har blivit mycket större än på den tiden då Mona Sahlin missade sin statsministerkandidatur. Nu gäller det avdrag i 50 000 kronorsklassen, en summa som en vanlig arbetstagare inte kan drömma om att försöka få i avdrag. Skämtsamt men med lite allvar så dröjer det nog inte länge, innan vi hittar Gunilla Carlsson på samma listor som sina kollegor Schyman och Carlshamre i FI.


Inga skandaler - men Avhopp enligt massmedia, men det liknas vid skandaler i rubriksättningen.
Vänsterpartister får mittuppslag om avhopp från partiet om det så vore att någon slutar i en nämnd eller en "futtig" beredning. Enligt massmedia har även Pernilla Zethreus hoppat av partiet då hon inte ska fortsätta som partisekreterare efter sex långa år. Trots det påstådda avhoppet är hon nu är andranamn på Stockholms riksdagslista.
Det samma gäller till exempel Anja Karlsson och Hanna Zetterbergs förtida uträde ur partistyrelsen, för undfallenheten mot vvv, att de inte tyckte att de blev tillräckligt hörda av riksdagsgruppen, men allra mest för att kombinationen av familjeförhållanden och fritidspolitkeruppdraget kontra partistyrelsen inte var hållbart. Enligt massmedia var det en stor avhoppsskandal när de slutade. Båda har fortfarande uppdrag i partiet på andra håll. Men det är inget roligt att skriva om, då det inte ger stora rubriker.

5 comments:

Nicke Grozdanovski said...

De är skillnad på skandaler o skandaler tydligen. Det är patetisk hur massmedia vinklar saker o ting.. o värre blir de fram till valet

Patrik Renfors said...

Ja, vi kommer nog att få se massor skandaler nu när borgarna gör upp om politiken. Men det har knappt kommenterats i tidningarna. Och kommer inte at göras av den valtaktiska borgerliga pressen.

När de inte hittar skandaler i nutiden för vänsterpartiet, så försöker media gräva i allt gammalt som vi inte kan göra någonting åt. vi kan ju inte göra gjort ogjort.
Vi ska nog se att TV har sparat osedda klipp och godbitar från Josefssons program. Strax innan valet eller vid ett tillfälle när vi råkar få för mycket god publicitet.

Tomas Jonsson said...

Gunilla Carlsson till Fi låter ju kul.

Media har en oerhörd makt. Tycka vad man vill om moderater, men de där främlingsfientliga uttalandena i valstugor veckorna före valet gavs ändå större uppmärksamhet än de förtjänade. Ironiskt att folkpartiet samtidigt vann väljare genom att medvetet föra fram främlingsfientliga förslag (språktestet mm).

Patrik Renfors said...

Tomas, du har rätt. (Valstugereportaget var inte simultant med alla Moderaters inställning till ren fascism.)

Men en sak är säker, en eskild Moderat gör ingen sommar. Men de är ju individualister, så om de vinner valet så kommer vi inte alltså inte få uppleva sommaren. Bara kyla, egoism,stora klyftor och kapitalism.

Patrik Renfors said...

Nu har det lagts till ytterligare skandaler i kalendern.