Sunday, March 02, 2008

Lars Ohly (v) - Ställ Israel inför rätta!


Israel fortsätter att döda palestinier. Blockaden mot Gaza svälter ut människor samtidigt som direkta attacker dödar civila, varav många är barn.
Raketer skickas mot flyktingläger där människor inte kan gömma sig och inte försvara sig.

Israels agerande är vidrigt och avskyvärt, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly i en kommentar. Nu måste omvärlden reagera mot ockupationsmaktens uppenbara likgiltighet för palestinska liv.

Palestinska LO i Gaza har bombats, deras byggnader har totalförstörts. Bland annat svenska biståndsmedel har byggt upp den palestinska fackföreningsrörelsen.

- Detta borde vara tillräckligt för att den svenska biståndsministern skulle reagera med avsky mot Israels agerande, men Gunilla Carlsson är tyst, fortsätter Lars Ohly.

- Israels attacker är tydliga och grova brott mot den fjärde Genève-konventionen. Så länge inte omvärlden reagerar med styrka kommer brotten att fortsätta. Alla länder har möjlighet att ställa individer som gjort sig skyldiga till grova brott mot Genève-konventionen inför rätta. Nu är det hög tid att de ansvariga i Israel får svara för sina övergrepp. Jag kräver därför att Sveriges regering agerar så att de ansvariga ställs inför rätta, avslutar Lars Ohly.
Länken och artikeln kommer från Jinge.

4 comments:

Patrik said...

Det kommunisten Ohly ägnar sig åt är judehets i modern tappning. Israel agerar tvärtom restriktivt och med hänsyn till civila. Hade de inte gjort det, kunde nollor lagts till på antalet offer i Gazaremsan.

Gaza styrs av en terrororganisation vars mål är att utplåna Israel. De ständiga raketattackerna mot israeliska civila måste få ett slut. Hamas bär det fulla ansvaret för situationen och för de offer som kommer krävas i Gazaremsan.

nicklas eriksson said...

"Gaza styrs av en terrororganisation"

Det gör staten Israel också.

Patrik said...

Ni kommunister brukar inte kunna se skillnad på terrorism och demokrati.

Patrik Renfors said...

Jaha så jag håller på med terrorism vid förhandlingsbordet i mitna fackliga uppdrag och i kommunstyrelsen?


Jaha jag undrade just, vad alla mötena var????