Friday, January 29, 2010

Klass mot klass, rött mot blått!


Alliansen klappar sig för bröstet med skattesänkningar som en vinst för folket. Är det verkligen så? Samtidigt slår Moderaternas andra gren Svenskt Näringsliv, på stortrumman och förordar nollavtal i lönerörelsen på flera håll. Skatterna har sänkts med 100 miljarder, då blir det dessutom mindre över till avtalsrörelsen för de kommunanställda, som redan har kass lön. Under förra året tvingades facken av SN att omförhandla redan ingångna avtal "avtalsbrott enligt mig", det innebar på många håll 80 % av föregående lön samt sänkt lön. Noga uträknat pressade det också tillbaka resten av facken.

Mycket av sänkningar äts upp av alliansens försök att pressa folk ur facken och Försäkringssystem. De har inför massor med individuella avgifter i A-kassa, bilförsäkring mm. Vänsterpartiet har låtit Riksdagens utredningstjänst räkna på hur våra budgetförslag för 2010 påverkar hushållen. Resultatet visar att 60 procent av befolkningen får högre nettoinkomster med Vänsterpartiets förslag än med regeringens. Vi vill kanske progressivt höja skatter, men vi satsar pengar till jämställdhetspotter i kommuner och landsting. För att kunna få till vettiga avtal, behövs en rejäl pott, då kan man inte sänka skatten med 100 miljarder!
Sänk högeralliansen i valet! Rösta på Vänsterpartiet och de rödgröna. För att få igång hjulen igen kan vi inte ha nollavtal. Kom ihåg! Rättvisa är produktivt!

1 comment:

AH said...

Försäljning i mitt företag har kraftigt minskat 2009. Jag har belånat mig för att kunna betala löner och behålla personal tills det lyfter igen. Säg mig, varifrån kan jag ta till löneökningar?