Monday, November 27, 2006

Riktiga blåbär med händerna i syltburken.

Den här rapporteringen kunde man höra på ekot i helgen. Den sista kontrande kommentaren från en av våra snart fd. medlemmar, sätter stort fokus på en enorm demokratibrist i deras handlande.

De ser sig tydligen som mer värda än medlemmarna och sympatisörerna. De har förhandla på eget bevåg bakom ryggen på socialismen. De har inte veto i partiet, utan vi har majoritetsbeslut att gå efter. De här tokstollarna föregår besluten egoistiskt. Vi har ju helt andra gemensamt demokratiskt fattade beslut i partidistriktet.

Den sista kommentaren i nyhetsrapporten, som sägs av en blockavhopparna faller ju på sin egen rimlighet. Jag är fortfarande lika häpen?

Jag var på facklig- politisk konferens i helgen, där jag hade en del kontakt med Lars Ohly, Anki Ahlsten och diverse partifolk. Chocken är stor, hur folk kan välja att göra på detta sätt. Det här har fått enorma konsekvenser, som även har inblandat vår förra statsminister Göran Persson och Marita Ulvskog.


”Ett väljarsvek”
Vänsterpartiets gruppledare i landstinget, Lennart Clarstedt, tycker att det är väljarsvek att gå över till den borgerliga sidan, när man i valet deklarerat ett samarbete med socialdemokraterna.

– Jag tänker på en liknelse med en syltburk. Om det är hallonsylt i burken och det är det man på något sätt representerar då tycker jag att det ska motsvara hallon i burken, är man ett blåbär ska man vara i blåbärssyltburken. Det handlar om en varudeklaration rent politiskt, det här representerar jag och mitt parti. I första hand representerar man partiet och sedan har man ett personligt val. Men vi måste ju ändå underordna oss den politiska ideologin som vi har representerat i valen, säger han.

Men, Marco Venegas håller inte med om att han sviker väljarna.

– Våra skyldigheter är att föra en vänsterpolitik, och det ska jag se till att regnbågsalliansen gör, säger han.

5 comments:

Fredrich Legnemark said...

Ingen höjdare, vad tänker de med?

Patrik Renfors said...

Ja det kan man undra. att samarbeta med partier till höger, driver alltid politiken åt höger. Två personer som låtsas vara mot privatiseringar av vård. Kommer att få vara nyttiga idioter att genomföra det samma.
De har tydligt deklarerat privatiseringar i sin högerbudget.

Fredich - Nu blev jag påmind om att jag skulle ha skickat över en motion till dig om webradion. Jag ska fixa detta, dock sent men jag håller vad jag lovar.

Marco Venegas said...

...att ha veto i partiet det är bara 2 personer som har det i partiet Elina och Lotta, ni andra är nickerdockor som inte har något att säga till...vi gick bakom ryggen på socialismen..socialisterna (S)i Oxe gick bakom ryggen på dig, inte ens de ville ha dig som samarbetspartner att styra Oxe...S hade förhandla med C, Fp och Mp lång innan vi stod på turen.. men vi är lojala med S, kan du inte lämna partiet och söka medlemskap hos sossarna? så får du ta med de andra med....du är stor i munnen men visa i praktiken vad du står för...allt den tiden du använder att skriva så mycket skit borde du använda för att ta reda på hur människor har det. Det är synd om er som ägnar så mycket tid på era blogg (snacka om egocentrism!!!!) utan att få respons det är 0,1 högst 2 personer som skriver kommentarer, det måste kännas frusterande?!!! eller tror du att du bygger socialismen genom detta???? socialismen bygger man genom real politik annars se bara på responsen du får i din skrivande!!!
Den här är första och sista gången jag reagerar på den skiten du skriver, visa i praktiken vad står du för!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrik Renfors said...

Det är knappast värt att besvara, men jag står för vänsterns och arbetarrörelsens samlade ideer. Om vi ska kunna påverka i en socialistisk och feministisk riktning måste vi tyvärr samarbeta och kompromissa med de andra röda partierna. Då är s alternativet, då vi själva ännu inte är tillräckligt stora. Bara för att jag tycker att samarbetet bör ske med s, måste jag väl inte gå med i deras parti. Då säger du att om samarbetar med ett parti blir man som dem, blir du även som moderaterna och alliansen då?
Jag är visserligen bitter, men det är framförallt på att ni inte har respekterat majoritetsbesluten, som har tagits. Jag är extra besviken och förvånad, att det kunde ta de här proportionerna. Då jag även tycker väldigt bra om dig som person.

Och jag har varit väldigt tydlig, vad jag tycker om detta högersamarbete ända sen, det hände förra gången för några år sen. Men den här gången är demokratibriten ännu värre.

Och det är faktiskt ca: hundra-två hundra besökare per dag på den här bloggen. Sen är den bar ett intresse att skriva blogg samt ett komplement till min parti och kommunpolitiska tid. Jag lägger massor med tid och engagemang i samklang med andra vänstersinnade. Det är knappast att jag och oxelösundsvänstern sitter helt initiativlösa i kommunpolitiken. Det vet du.
Hej svejs!

Fredrich Legnemark said...

Patrik:Ingen ko på isen, när du hinner med :)

Marco:Menar du att det är oförenligt att vara politiker och blogga på sin fritid?
Ovidkommande.

Jag instämmer i patriks inlägg, det är ett demokratiskt problem om man sätter sig över majoritetsbeslut, med det inte sagt att man inte har rätt att kritisera, det har man, den demokratiska centralismen är tämligen död, men man har ändå att agera utifrån besluten.

Vidare har ju detta ytterligare implikationer då det får oss att framstå som obeslutsamma och icketillförlitliga, lita på att borgarpressen kokar soppa på den spiken.

Dansar man tango med borgare, som röd mikro-minoritet, ja då lär det bli en borgerlig tango.