Sunday, May 04, 2008

Var första maj bara ett spel för gallerierna LO, (s) och (v)?

Eller bara ett bildspel som illustrerar arbetarnas kamp för rättvisa. där vi tillsammans vill byta regering och byta politik. I bild - Anders Neergaard (v) en av huvudtalarna.Om du vill se bildspelet klicka på pilen. För helskärmsfilm dubbelklicka.

Om man ska tro Södermanlands Nyheter så var det glest som i ett fågelarsle på vårt gemensamma firande. Faktum är att vi kan inte jämföra människors kampvilja med året sextioåtta trots att orättvisorna består i det kapitaliska samhället i det fackliga förtroendearbetet på arbetsplatser, i bostadsmarknaden och de falnande trygghetssystemen för att bara nämna några områden.

Förra året var första gången den hela samlade arbetarrörelsens organisationer hade ett gemensamt firande i Oxelösund. I fjol hade det nyligen blivit en cynisk regering, tack vare det fick vi ett nutidsrekord med ca: 150 deltagande i tåget och ca: 300 på torget.

I år kom vi inte riktigt upp i de talen, men nästan det var ca: 100 i tåget (tidningen räknade bort musikerna) och enligt Sörmlandsradion var vi ett par hundra på torget i år. (Utöver det så stannade folk även till som var och handlade på Kvantum)
Om vi ska jämföra med Nyköpings storlek som har fem gånger mer innevånare, så skulle deras tåg ha haft ca: 500 demonstranter för att nå sin kvot. Så skärp er med rapporteringen SN!

Jag kan nog säga att vi trots bitande kyla och stora bandyklavertramp från (s) klarade oss väldigt bra. Jag är nöjd med dagen.
(Jag ska dessutom klargöra att vi drog ett streck över lokalpolitiken denna dag - Det är dag för socialistisk ideologi och kamp.)

Kolla likaså in länken till SN:s bildspel.

Läs även den här artikeln i SN - S och v tågar sida vid sida, som handlar om händelsens snara förtid.

I fjol tågade de tillsammans. Den 1 maj tågar socialdemokraterna och vänsterpartiet igen. Det blev lyckat i fjol, säger gruppledaren Patrik Renfors (v).

- SN

Här är några av mina tidigare inlägg om 1 maj.

Monday, April 30, 2007

1 maj i riksmedia

Tuesday, May 01, 2007
S+V+LO tågade och talade tillsammans i Oxelösund

Tuesday, April 15, 2008

VÄLKOMMEN TILL GEMENSAMT FÖRSTA MAJ-FIRANDE

No comments: