Sunday, February 26, 2006

Uppförandekod? - Det osar högervaltaktik!

I SVD kan man läsa att den borgerliga alliansen vill hålla ett fredsmöte, med samtliga partier över blockgränserna. Nu gottar sig högern nöjt som slipper ta den sakpolitiska debatten. Nu är de framme vid den strukturella frågan igen, istället för att ta en rejäl ideologisk debatt.

Anki Ahlsten, partisekreterare för Vänsterpartiet, har dock inget emot att delta i överläggningar om moraliska spelregler.

"Bjuder de in till det är det självklart att vi kommer. Det är viktigt att diskutera de här frågorna."

Hon tycker att mejlkampanjen mot Fredrik Reinfeldt är oacceptabel, men betonar samtidigt att:

"Det inträffade inte får bli ett vapen i den
politiska debatten. Det gäller att ge det de proportioner det ska
ha" säger Anki Ahlsten
.

De senaste dagarnas avslöjanden gör att moderaternas partisekreterare Sven Otto Littorin vill diskutera frågan om en gemensam ”uppförandekod” inför den fortsatta valrörelsen.
De nyheter som har florerat i nyheterna om mejl-förtalen de senaste dagarna är mycket riktigt oacceptabla och osakliga i viss mån. Men jag undrar om det är hela sanningen.
Nu har även tidningar börjat skriva om en blogg - Rättvist och Balanserat som drivs av en ssu-ombudsman i stockholm. På sidan har han haft en bild med Reinfeldt med skriften rösta på din pedofil. Men det som inte tidningarna och högern har berättat i nyheterna. Är att det berörda blogginlägget hade en skrift under bilden, som berättade att det var ett bildmontage. Inläggets innehåll handlade egentligen om Ekeröhändelsen, med en medveten pedofil på Moderaternas lokala kommunlista.

Hets genom negative campaigning har blivit allt vanligare de senaste valen.
Det är inte rätt! Men en del av spelet.
Herr Reinfeldt och hans kumpaner i ungdomsförfundet MUF har själva aktivt applicerat den låga kampanjtekniken i sin profil.

Ungmoderaterna har till och med drivit det så långt att de smutskastar och förlöjligar Vänsterpartiets Lars Ohly med ett bildmontage på Koreas diktator och inte nog med det för det har dessutom gjorts en egentillverkad kortfilm.

Muf:s påhopp på (v) - diktatur-06.

Där de påstår att vänstern ska avskaffa rösträtten och gå i militärparader, om vi enligt dem "till trots" får högre opinionssiffror.

Är inte det skamgreppet minst lika fult?

Men det är klart, det är helt legitimt att vara grisiga och osakliga mot vänstern i både borgerligt partiväsende och i borgerlig press.
Tidningarna har ju tillverkat en ny synonym till ordbetydelsen "inte ställa upp till omval" Det blir automatiskt ordet AVHOPP!

Är det avhopp om medlemmarna enligt gängse regler och fullt demokratiskt har röstat på någon annan kandidat för att få rotation? Eller om någon överenergisk person har lagt av med tyngre uppdrag och lugnar sig med "bara" kommunalpolitik.
Har de hoppat av partiet då?

Jo, enligt den påstådda "ej" så förtalande högerpressen.
Är fakta rätt? Hur kan alla kvinnor ha hoppat av partiet - då massmedia även beskriver vinklat att samma kvinnor tränger undan männen partiet. Men en sak är säker förtalskampanjen om Moderaterna är inte nödvändig. Det är bara kontraproduktivt.

Borgarna klarar av konsten att göra bort sig med cynisk högerpolitik helt själva.
Självklart är jag gärna där till service för allmänheten och påvisar vad högern under fasaden vill utföra. För tio år sedan var Fredrik Reinfeldt förbundsordförande för ett MUF som ville avskaffa den lagstadgade strejkrätten och förbjuda fackliga sympatiåtgärder.
Reinfeldts och moderaternas attacker mot kollektivavtalen och strejkrätten i samband med byggkonflikten i Vaxholm visar att de antifackliga ränderna aldrig går ur. Reinfeldt tycker fortfarande verkligen att byggnadsarbetare har för höga löner.
Men de kanske alla ska bli underbetalda bärplockare, för här är några citat från den verkliga högerns känslokalla samt osolidariska leverne.

"De bidragsberoende och passiviserade svenskarna [är] mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Fredrik Reinfeldt i boken det sovande folket 1993.

"Däremot vill jag vara ärlig mot dig och säga att vi moderater vill sänka skatten och strama åt bidragen, det kan innebära att din fru får sänkt ersättning."

Fredrik Reinfeldt svarar en man som undrar om
hans frus, som lider av multipel skleros, ersättning kommer sänkas om Reinfeldt får bestämma

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten."

Fredrik Reinfeldt 1993

"Nej, jag tror inte att det finns en risk i att vi går för långt åt mitten, för jag tycker inte att vi gör det, utan det är snarare mer kanske retoriskt och annat som förändrats."

Kristina Axén-Ohlin (m), andra vice ordförande i moderaterna

"Skattetrycket i Sverige ska sänkas till ett genomsnitt för Europa inom två mandatperioder."

Maud Olofsson (c) om att sänka skatten med ca:250 kronor på några år.

"Det är väldigt tråkigt och uttryck för en kvinnosyn som vi inte har i folkpartiet"

Lars Leijonborg om att 25 procent av de politiker Aftonbladet hade beslagit med att gå på porrklubb var folkpartister.

"Ge arbetsgivarna rätt att säga upp ungdomar med omedelbar verkan. Ett speciellt ungdomsavtal ska gälla för nyanställning av unga upp till 26 år"

Det föreslår Centerledaren Maud Olofsson....
"Det kan mycket väl vara högerextrema väljare som tillkommit. Det bekymrar mig inte ett dugg. Låt dom rösta på oss, så ska vi sköta politiken."

Marianne Normell, gruppledare för folkpartiet i Eskilstuna, om folkpartiets ökande opinionssiffror efter förslagen om språktest för medborgarskap mm.

"Vårt partis namn, Folkpartiet liberalerna, kommer från att vi inte anser att samhället är byggt på olika klasser eller intressegrupper."

Folkpartiet klargör sin samhällssyn i en riksdagsmotion från 2004

Slutligen kommer den här dräparen så vem behöver dra fram låtsasoegentligheter i mailkampanjer, då borgerligheten klarar övertrampen helt självmant!

"...jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser ... eh ... för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera. Det finns legal grund för detta. Jag tror att Svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen. Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige. Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. ... eh ... Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka ... eh ... komma undan diskussion i den här frågan."

Fredrik Reinfeldt om de egyptier Sverige skickade till tortyr i hemlandet

Uppdatering:

Min blogg har blivit länkad angående det här inlägget av Kalle Larsson. Han skriver väldigt föredömligt om borgarnas ovilja att tala konkret ideologisk politik. Det är lätt att dölja sig bakom taktiskt maktprat av borgarna. Kolla gärna även in Kalles inlägg i bloggen - Alltid rött!

Uppdatering två.

Jag såg att nu har likaså Ali Esbati, beskrivit händelseförloppet i borgarnas stategiska duckningar från att tala politik. Även Ali har länkat vidare till det här inlägget. Jag uppmanar alla som läser det här att kolla in Ali Esbatis kommentarer.

5 comments:

Maria said...

Jag förvånas lite av hur villiga vi människor är att sprida det som vi säger att vi anser är tokigt. Det borde jag nog sluta med. Förvånas, alltså.

Ceasar Pellegrims said...

grymt bra blogginlagg och som sagt verkligen markligt att sossarna valjer att fortala borgarna nar en saklig politisk debatt ganska enkelt skulle vinna over valjarna till vanstern.

Johan Persson said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Johan Persson said...

Oj, kamrat! Vilken grundläggande sågning av borgarna. Strålande skrivet!

Patrik Renfors said...

Ja, man blir inte lite förvånad att en del sossar inte är mer konkreta i sågningar av Alfons Åbergkopian Reinfeldt.
(Nu var det gränsfall från min sida också, men det har till och med moderater skämtat om.)
Jag tror dock inte att sossarnas smutskastning är strukturell, de är bättre taktiker än så.
De är samma gamla höger, det är bara att påvisa deras riktiga cyniska konservativa natur.
Med riktiga fakta. Allt annat är som sagt var kontraproduktivt.
Och det är lägligt för högern när de slipper, tala konkret politik som berör löntagare, långtidssjukskrivna och arbetslösa.


Och Johan Persson, du hade en utomordentligt bra skriven debattartikel i Södermanlands Nyheter. Den och den innan Centerns svar gav ett tydligt perspektiv på Las och att vi istället ska slopa Centern.