Thursday, February 02, 2006

En sörmländsk vänstermedialavin!

Jag har nyligen startat en lavin, allt efter att ha varit på radion i veckan.
Sörmlandsradion har spelat upp samt rapporterat från olika delar av min intervju i flera dagar nu.

Här nedan har jag också hittat de två ursprungliga intervjuerna i sin helhet.

Konflikten inom Vänsterpartiet i sörmland
I programmet 30 januari 2006

Avgående landstingrådet Ulrika Ernving (v) säger att konflikten inom vänsterpartiet, mellan landstingsgruppen och partidistriktet har funnits länge. Att regera Lanstinget tillsammans med borgliga partier har bara förstärkt konflikten.

Patrik Renfors, V-sörmland -DS - hela intervjun.

Ulrika Ernving, V-sörmland- landstingsråd - hela intervjun.

Det som uppriktigt gör mig lite irriterad är, att distriktsstyrelsen baktalas för att den är helt utan parlamentarisk bakgrund. Det låter stundvis i intervjun som om vi vidtalas som små barn.

Vi har en politisk bredd med Ds-ledamöter som även har förtroendeuppdrag i allt från fackligt, kommunalt, regionalt samt med riksdagsuppdrag.

Det är kanske taktiskt att visa en jag vet bäst- ni andra vet ingentingattityd när man har tappat i förtroende. Därtill talar tydligen vi alla i tungor, skimrar med ögonen och längtar till kuba, när vi talar om lokala frågor. Tal om samarbete med sossar är väl knappast revulutionsromantik.

Jag själv är en pragmatisk visionär som inser att vi måste kompromissa ibland där jag sitter i kommunstyrelsen eller på andra ställen i kommunpolitiken, men jag tänker aldrig släppa mina djupt rotade röda ideal.Senast igår var sossarnas nya landstingsgruppledare Mikael Hagberg ute och replikerade händelsen i samma radiokanal. Det kan ni lyssna till här.
Borgarna avvaktar kommentarer i dagens rapporteringar."Vänsterpartiet kan tänka sig att samarbeta med
socialdemokraterna i landstinget efter valet. Det säger Patrik Rehnfors som sitter i verkställande utskottet i vänsterpartiets distriktsstyrelse. Mikael Edlund, socialdemokratiskt oppositionsråd i landstinget avvisar inte vänsterns invit.
– Det är klart att det finns möjligheter till
samarbete. Min egen personliga uppfattning är att vänstern inte samarbetat i den nuvarande ledningen, utan det är Ulrika Ernving som gjort det. Vi stänger heller inte dörren för några andra, säger Mikael Edlund.
Landstingsrådet Ulrika Ernving, vänsterparitet, har varit drivande bakom det nuvarande samarbetet i den så kallade regnbågskoalitionen med miljöpartiet och de borgerliga partierna. Hennes avhopp från landstingspolitiken öppnar nu för ett
samarbete med socialdemokraterna."


För cirka en timme sedan blev jag även intervjuad av Eskilstunatidningen Folket.
Där hade en stor nyfikenhet och spekulationsjournalistik tydligen spridit sig.
Jag svarade att alla på listan är valbara fram till års- och valkonferensen den 18-19 februari.

Samtidigt är det inte lika stora låsningar mellan v och s som det var innan bland de sittande kamraterna i landstinget enligt min uppfattning.

Vi ska inte låsa fast oss vid något alternativ ännu, dock är jag själv likt många i partiet mot ett borgerligt samarbete. Det är för mig helt osannolikt.
Vi måste visa att vi menar allvar med talen om generella välfärdssatsningar för de svaga i samhället, det här är en början. Vänsterpartiet måste synas och höras mer för att ge solidariteten och rättvisan en värdig chans, vi måste få ut vår rättvisa politik.

Lite övrig kuriosa är att nu i dagarna kommer också valberedningens förslag till landstings- och riksdagslistorna det ska bli otroligt intressant.

Hej så länge kamrater.

2 comments:

Johan Persson said...

Har hört intervjun nu, du gjorde bra ifrån dig. Jag hade varit mycket hårdare mot förädarna.

Anonymous said...

Jag fösrsökte läsa din blogg på Macintosh och det blev lite jobbigt i längden tyvärr. Alla å ä ö är utbytta mot något annatn konstig symbol. Jag är intresserad av vad du står för. Därför tipsar jag dig att använda ett typsnitt som funkar både på Mac och PC. Jag använder Mac för att jag är grafiker.