Saturday, September 23, 2006

Alliansen vill stoppa nya las-regler - inget som förvånar!


Den borgerliga alliansen vill slopa de nya las-regler som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet klubbade igenom i våras. Det uppger Sydsvenskan.

Lagen om anställningstrygghet, las, säger i dag att en anställd har rätt till förtur till arbete om personen har vikarierat i tolv månader. I våras klubbade vänsterblocket igenom en lagändring, där de tolv månaderna skulle kortas till sex månader. Lagen skulle träda i kraft från och med 1 juli nästa år. Men nu vill de borgerliga regeringspartierna riva upp beslutet innan lagen träder i kraft.

- Vi har gemensamt sagt att det här ska avskaffas, säger Patrik Norinder (m), ledamot av riksdagens arbetsmarknadsutskott, till Sydsvenskan.


Avskaffandet av de nya las-reglerna fanns upptagna i den rapport som de borgerliga partiernas tillväxtarbetsgrupp presenterade i våras.

- Så fort krutröken har lagt sig uppe i Stockholm är det här vår regeringspolitik, säger Per Landgren (kd) till Sydsvenskan, och tillägger:
- Det är bråttom nu, men att bara slopa en lag och återgå till det gamla borde inte vara så komplicerat.


Vid sidan om den nya las-reglerna vill den borgerliga alliansen även avskaffa lagen om att deltidsanställda efter en viss tid ska ha rätt till heltidsarbete.Redan några dagar efter valet börjar de nya Moderaterna formera sig och bli gamla igen och ge sog på arbetarrörelsens landvinningar i i rättighetslagstiftningen.

De höjer avgiften till A-kassan och ger oss mindre berättigad ersättning, ger sig på trygghetssystemen i socialförsäkringarna, drar bort avdragsrätten och höjer fackavgiften för att försvaga facken. De ger sig på löntagares arbetsrätt.

Alliansen kommer att krossa framför allt många ungas chanser att skaffa sig ett drägligt liv, med bostad, lån till bil och att skaffa sig barn.

Jag säger som jag brukar - Borgarna är tillväxtfientliga!

Folk kommer att inse att klass står mot klass och att vi måste sluta oss samman än mer i arbetarrörelsens båda grenar i arbetarpartier och fackföreningsrörelsen!

Arbetarrörelsen och kvinnorörelsen började ett hårt oppositionsarbete redan i måndags!

Vi ska visa de förtryckande partierna i alliansen att rättvisa är produktivt i strid och i konflikt!

4 comments:

Anonymous said...

"Redan några dagar efter valet börjar de nya Moderaterna formera sig och bli gamla igen och ge sog på arbetarrörelsens landvinningar i i rättighetslagstiftningen."

Inget av det du presenterar är nyheter för väljarna.

De nya Moderaterna är ett parti för de som arbetar och deras huvudmål, det de gick till val på, är att minska den stora arbetslöshet som vänsterregimen har skapat.

skeptikern said...

Eeh..? De här ändringarna är ju, som den förre kommmentatorn påpekade, ingen nyhet. Detta är ju bara ett fåtal av de ändringar som borgarna vill göra. Så jag förstår inte riktigt ditt inlägg? Är du uppriktigt förvånad för att ett parti vill göra det de lovar i valrörelsen eller vad är det du vill få fram?

Patrik Renfors said...

ag är ironisk, jag vet självklart att borgarna vill göra livet surt för löntagarna. Men debatten från alliansen har varit förvånansvärt tyst tyst i valrörelsen, när ämnet har tagit upp. Vi ska inte röra arbetsrätten och kollektivavtalen har de ibland brustit ut. Vice ordföranden i Moderaterna har sagt att hon Älskar kollektivavtalen! Men sanningen är en annan, den som vi nu börjar skymta.

Robin Hood said...

Vad har LAS regler som aldrig funnits med kollektivavtalen att göra?