Thursday, September 07, 2006

Hur gick valdebatten?

Jo, tack ganska bra!
Här är en tidningartikel från Eskilstunakuriren om gårdagen.
De brydde sig dock mest om miljöministern Sommestad av förklarliga skäl. Klicka här för artikeln. Här är en annan vinkling i tidningen om elevernas utfrågning.
Jag fick in en hel del repliker på bland annat Kristdemokraternas studentförbundsordförande Erik Bengtsson om den olyckliga kvinnofällan vårdnadsbidraget. För kvinnor gäller tydligen inte alliansens stulna LO-ord, arbetslinjen. De vill skicka oss tillbaka till 50-talet!

Förskolan var en av de största jämställdhetsreformerna under hela nittonhundratalet. Kvinnor ska tydligen stanna hemma och alieneras från jobb enligt Kristdemokraterna och alliansen.

Jag fick även in några repliker på Centerns ungdomsförbundsordförande Fredrick Federley
, då han pratade goja om att ungdomsavtalet var så bra för ungdomar.

Centern vill slopa lagen om anställningsskydd, LAS, för ungdomar upp till 26 år för att komma tillrätta med den höga arbetslösheten bland unga. Förslaget är hämtat från Frankrike, där arbetarrörelsen och studenter massivt har demonstrerat. Enligt Frankrikes konjunkturinstitut har det antifackliga förslaget inte skapat ett enda nytt jobb.

Ge arbetsgivarna rätt att säga upp ungdomar med omedelbar verkan utan skäl. – har de uttalat tydligt. Förslaget är även ett stort hot mot jämställdheten på arbetsplatsen och skulle mycket väl kunna innebära att unga kvinnor sägs upp när de blir gravida. Vi kommer att få uppleva en modell med slit- och slänglöntagare, som inte vågar skaffa barn, ta lån eller bostad.

Men det bryr sig naturligtvis inte borgarna om! Vi måste istället knyta ihop säcken stärka skyddet och ge trygghet för alla! Ungdomar måste känna en trygghet och kunna påverka sin livssituation, högern vill alienera ungdomarna från påverkan i arbetslivet!

För övrigt hade jag några kommentarer på Moderaternas syn på att sänka arbetsgivaravgifterna. Det är ingen skatt! Det är en del av löntagarnas löneutrymme, det är en kollektivt finansierad försäkring. Nu är ni åter igång och knaprar på våra löner lönesänkaralliansen!

Annars fick jag fram en del svar och synpunkter på högerns försämrande på våra trygghetssystem och lönedumpningspolitik.
No comments: