Sunday, March 26, 2006

Jag utmanar alla politiker att starta blogg!

Nu har jag placerat min blogg på Bloggkartan.se på platsen Oxelösund! Jag utmanar företrädesvis politiker i Sörmland att starta en egen blogg. Just för att få igång den ideologiska debatten inför valet och även i ett senare skede. Det behövs tydligare signaler om var vi står i olika frågor, oavsett vilket parti vi står för.

Det är särskilt extra viktigt för partierna i vänsterblocket, vi måste satsa allt för att nå ut i det högerstyrda mediaflödet. En blogg är ett bra sätt att bryta sig igenom med stor kraft.

Samtidigt är det kul att gå i polemik, åsiktstrid samt att få en bra dialog runt inläggen. Sluta inte med det nu, för det senaste inlägget hade nästan 30 stycken kommentarer i kommentarsfältet och det får gärna bli mer.
Nu hoppas jag att det ploppar upp massor med nya bloggar på IT-himlen, särskilt bland oss som är socialister och feminister.

I en orättvis värld är den idologiska debatten livsviktig att föra fram. Här är slutorden på vänsterns valplattform.

"Mot kapitalets makt ställer vi socialism, mot patriarkatets makt ställer vi feminism, mot rasismens makt ställer vi antirasism, mot imperialism och nykolonialism ställer vi en ny ekonomisk världsordning grundad på fred, frihet, demokrati, rättvisa och hållbar utveckling. Den politiska demokratin är en seger för arbetarrörelsen och kvinnorörelsen. Men demokrati är så mycket mer än att gå och rösta vart fjärde år. Demokrati är vår styrka när vi organiserar oss och agerar tillsammans, varje dag, överallt. Folkomrösta om alla förslag som för över mer makt till EU.

Vänsterpartiet vill förändra, och det kräver att vi blir många. Får vi genomslag för en vänsterpolitik vill vi regera. Med ditt stöd kan vi driva en solidarisk politik för arbete, demokrati och rättvisa. Vi vill förändra världen!

Rösta på vänsterpartiet den 17 september!"  • Jag har placerat min blogg i
    Oxelösund
    på bloggkartan.se
  • 1 comment:

    Nicke Grozdanovski said...

    jag håller helt med dig. Att skriva. stödja och att ta lärdom av varandra stärker oss i den politiska kampen. Då är en blogg en utmärkt medel att nå ut.