Sunday, January 14, 2007

Dagens demokratifråga?


Vad hände med den radikala 68-vänstern?

Förr var de unga, progressiva och arga! Nu är de gamla och bittra!

Det mest aktiva de gör är att knyta handen i fickan, samt att zappa på fjärrkontrollen till dokussåpor?

Åhhh, den där nakenjanne, vad han dikterar vad de andra ska göra i dokusåpan! Det är ord, som man på sin höjd kan höra muttrandes från folk som förut har haft elden uppe, finns det fortfarande glöd att tända?

Kom igen nu kommentera gärna det i bloggen och förklara varför?

2 comments:

Hans Peter said...

Svårt det där, men jag skulle gissa på att folk blir alltför påverkade av produktplacering och reklam o.s.v. så att de blir för mycket materialister. Och skall man snegla på grannen och vara bättre så måste man jobba mer. Jobbar man mer så har man inte lika mycket fritid, och då orkar man inte engagera sig i något annat än dokusåpor när vi kommit hem från en arbetsdag.

Anonymous said...

Borgarna har insett att man inte kan piska människor allt för hårt, utan nöjer sig med att ge lite extra småsmulor. I dessa tider av kapitalflykt har man fått ännu ett fint motdrag: Ställer ni för höga krav, så flyr vi till "bättre" länder!


Som motdrag bör LO-kollektivet kräva 16 timmars arbetsdag, varav sex på jobbet och tio annorstädes i egen regi varsomhelst, det som förr kallades "fritid". Det blir inte lätt, men kanske slipper vi framledes sitta där på bänken som utslitna pensionärer.