Thursday, January 18, 2007

Ung vänster är nu största ungdomsförbundet

Där ser man! SSU har tappat massor med medlemmar. Missuppfatta mig rätt nu. Det är aldrig bra om demokratiska föreningar tappar medlemmar och eldsjälar. Men för mitt partis ungdomsförbund Ung vänster ser det lite annorlunda ut.

Då finns det alltså ljusglimtar i framtiden för Vänsterpartiet. Det har varit en tung period. Men framåtandan och glädjen känns åter igen, trots riksdagsvalets brakförlust. Ungdomarna är ett mått på framtiden för partierna. Men det är det inte "konstigt" att rapporteringen var så skev i media? På radion sa de bara att SSU nu är mindre än både Kdu och Muf.

Inte ett ord om att Ung vänster var allra störst. Men som vänstersinnad äldre herre är man van med liknande snedvriden rapportering.

7 comments:

Alexander Lindskog said...

Jaså? Var har du fått dessa uppgifter ifrån, att UV skulle vara störst? Det låter hemskt konstigt.

Patrik Renfors said...

Om man läser innantill i artikeln, så står det att UV har 10 000 medlemmar, MUf 7000 osv.

Anonymous said...

Skulle vara intressant att se vilket förbund som är störst när alla andra har genomgått liknande städningar i sina register som den SSU nyligen gjorde.

Magnus said...

Låt oss så fira med höjda glas fyllda med naturens utsökta dryck, vatten! Det bådar gott inför framtiden.

Erik Hellsborn said...

Inte så konstigt att UV är störst. Så vitt jag vet är dom det enda förbundet som aktivt försöker värva oinsatta knattar på 12-13 år.

Johan Persson said...

Men vi fuskar ju bara, det är därför vi är störst. Såklart.

Nej, men ärligt talat. Om vi har 10 000 betalande medlemar eller ej har jag ingen aning om men vad jag vet med säkerhet är att medlemstillströmningen både under och efter valet varit enorm. Det är också mycket roligt att se kamrater som kom in under valrörelsen direkt bli aktiva inom Förbundet.

Jonas Hasselqvist said...

Erik det är inte sant att vi är det ända förbundet som värvar oinsata knattar. Vist har ung vänster en någåt lägre medelåler (16år) än tex, luf och ssu men inte om man gämför med muf (också 16 vad jag vet) och framför allt gu (14år, ska okså säjas att mp är bra p att ta upp personer in i partiet tidigt). Vi står tex inte på högstadie skollor och har erbjudanden som "gå med i kdu värva två väner och få en biobiljet" Vi snackar poletik och även om man inte läst kapitalet s tycker faktiskt de flästa att värden är rätt för jävlig och att vår syn p vad som bör gjöras är rätt bra.