Friday, August 11, 2006

Ett välriktat KD-slag i ansiktet för många grupper!

Idag publicerades Nicklas Franzéns och min replik till en dogmatiskt och fundamentalistisk skriven debattartikel i SN. Irritationsmomentet var en riksdagskandidat, som även för några år sedan har suttit i riksdagen. Hans namn är Kjell Eldensjö (kd).
Hans "värdekonservativa" kompis "Den nya killen" får agera bild till det här blogginlägget.

Kristdemokratens artikel hade
tyvärr vissa nyanser av en fascistisk människosyn. Här kan du läsa Kjells artikel och här är vårt svar till artikeln.

***********************************************************************************

Efter att ha läst Kjell Eldensjös (kd) inlägg i SN den 21 juli, så känner vi att vi på något sett måste reagera. Men hur?
Hur bemöter man ett sådant inlägg som i så hög grad bygger på floskler för att bekräfta den människosyn som Kjell vill förmedla? Kjell skriver att han är oroad över den pågående upplösningen av äktenskapet som familjeinstitution. Bara uttrycket familjeinstitution gör en illamående.
Kjell värderar äktenskapet och tvåsamheten mellan man och kvinna som högst här i livet, men Kjell hela ditt inlägg saknar kärlek. Tänk på alla misshandlade kvinnor i familjer, tänk på alla barn till missbrukande föräldrar, skall de också till varje pris upprätthålla äktenskapet och familjestabiliteten. Kjell skriver också om barn med ätstörningar och psykiska problem, här blandar du äpplen och päron eller har du någon statistik som visar att dessa problem är vanligast bland barn till ensamstående föräldrar.

Livets ord, förlåt kristdemokraterna har under en tid försökt att centralt lätta på den dogmatiska bild man haft av partiet i dessa frågor, parti-ledaren har till och med gått med i Stockholm pride-paraden med säkerligen kraftiga skoskav, men Kjell visar här partiets rätta tryne. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, där familjesituationen kan se ut på många olika sett. Alla förhållanden som bygger på ömsesidig respekt och kärlek är värda att hyllas oavsett om de är ensamstående, homo- eller heterosexuella.

Kjell, ditt inlägg känns nog som ett slag i ansiktet på alla ensamstående föräldrar eller par som lever i homo- eller bisexuella förhållanden. Och för att inte tala om de misshandlade kvinnorna som inte orkar eller vågar bryta sig loss från din så kallade Familjestabilitet. Länge leve kärleken oavsett hur den ser ut!

Nicklas Franzèn
gruppledare (v), Nyköping


Patrik Renfors

ordförande (v), Oxelösund

No comments: