Tuesday, August 29, 2006

Grumligt vatten i valtider!


Det här citatet har jag hämtat från aftonbladets nätbilaga.

Moderaterna kan man ju samarbeta med och diskutera saker och ting med. Det går även att samarbeta med folkpartiet, för de är precis inne på samma linje som vi.”
Thord Lindblom, Sverigedemokrat, i Helsingborgs Dagblad

Det stämmer mycket riktigt att Folkpartiet fiskar i ett grumligt främlingsfientligt vatten. Men är det någon som har haft koll på vad Jens Orback har haft för sig de senaste dagarna?

Varför är det inga sossar som knäpper filuren på näsan? För de tycker väl inte så?

Sossar har visserligen de senaste tio åren haft en konstig syn i flyktingfrågan och bildat en samarbetande järnaxel ihop med Moderaterna i riksdagen om asylrätten m.m. Det har vi i Vänsterpartiet klara synpunter på. Men Orbacks konstiga vaga uttalande om att anamma delar av Folkpartiets grumliga politik, vet jag att sossar inte står för. Men varför vågar ni inte bryta tystnaden. Jag vet att det är val, men värdegrunden ska väl inte komma i kläm?


En sak är säker, ingen av de främlingsfientliga ideerna som har kläckts har med värdegrunden - allas lika värde att göra. Vi ska inte införa de tendenserna till främligsfientliga ideerna någonsin, då det är ett infall av ett väldigt otäckt och osolidariskt tankesätt.

Riksdagsledamoten Kalle Larsson (v) har skrivit ett målande blogginlägg om Jens Orbacks irrvägar.

Lyssna även här på vad Jens Orback (s) och vad Kalle Larsson (v) har säga om utspelet i radion.

No comments: