Thursday, August 17, 2006

Räknesnurra ska räkna ut alliansen.

Hur mycket förlorar du på alliansens förslag till b.la. sänkt A-kassa, sänkt sjukersättning och extra karensdag? Det kan du se enkelt här med LO:s geniala räknesnurra.


LO presenterade på onsdagen en virtuell ”räknesnurra”.

Syftet: att låta var och en se hur ens ekonomi påverkas av den borgerliga alliansens förslag om förändrade regler i arbetslöshets- och sjukförsäkringen.

Låt dig inte luras av borgarnas konservativa cyniska blå dunster!

5 comments:

Hasse Elektriker said...

Den är helt suverän.

Fast jag såg en ännu bättre retorisk sak om A-kassan på centerns hemsida

avd ide program på lättläst svenska

Tom den 12 april stod det så här på deras sida: Vi vill också att man skall få mindre pengar från a-kassan om man blir arbetslös.
Dessutom så skall det vara dyrare att vara med i a-kassan. Då kanske man lättare försöker hitta ett nytt arbete.

Den 16 april hade dom tydligen ändrat till: Vi tycker att a-kassan ska vara en försäkring som fungerar som ett stöd för den som blir arbetslös.

Varför denna förändring av textens innehåll måntro?

Hasse Elektriker said...

Jag menar inte april utan den 12 och 16 augusti

Patrik Renfors said...

Ja Mauderaterna är det nya extrema fackförenings- och ungdomsfientliga högerpartiet. Deras ändring är nog för att de ska ge sken för att vara ansvarsfulla och att de bryr sig. Men i själva verket vill de göra livet odrägligt för sjuka och arbetslösa. De säger inget om hur de nya jobben ska komma fram. Bara hur det ska bli lättare att sparka ungdomar med förstörd LAS, upp till 26 över dagen utan riktig anledning.

*Du har ett bra yrke förresten*
Jag själv är industrielektriker och är förtroendevald metallare. Mitt företag har försökt få oss att göra ert jobb, som ni hade kontrakt på när ni strejkade för några år sen.
Men självklart sympatiserade vi med er och vägrade göra som vår arbetsledning förökte få oss till.

Anonymous said...

Du ska ge fullständigt jävla fan i att försöka framställa borgerliga alliansen som att dom inte bryr sig om människor. Jag mår dåligt när jag får sådana anklagelser kastade i ansiktet på mig och miljontals andra svenskar. Skärp er!

Vi vill skapa jobb åt fler människor. Det går inte att vinna något utan att förlora något, så därför måste antingen LAS eller a-kassan påverkas.

Gunnar said...

Håller med den anonyme. ;)

Vad gäller LO:s räknesnurra är den fånig. Den tar ju bara upp halva bilden.

Tänk om Moderaterna skulle säga att staten tar 50% av våra pengar utan att ens nämna att det finansierar vård, skola, omsorg, försvar, polis, bidrag...

Helt enkelt försök att desillusionera människor. Jag är för övrigt omtänksam och blå. Det finns ingen som helst konflikt.