Tuesday, August 15, 2006

Ännu ett osakligt halvhot om kommunism i brevinkastet!


Hallå där kamrater! Nu har jag blivit på gränsen till hotad IGEN! Folk verkar ha en förkärlek till att skicka hem brev till mig. (Klicka på bilden för att läsa innehållet.)


Det är andra gången på ganska kort tid som jag får otrevliga skrifter i brevinkastet. Men det är klart, då kan brevet heller inte bemötas av en så ond människa som mig i en saklig dialog. Varför tar de inte diskussionen på debattsidorna istället. Det är kanske inget alternativ för hatiska medborgare som inte tror på allas lika värde.

Jag har även förut bloggat om förra gångens ännu läskigare och otrevliga hot som jag fick.

Den här gången fick både jag och Nicklas Franzen, ett otrevligt brev var, efter vårt svar till Kristdemokraten Kjell Eldensjö. Vårt inlägg i debatten var ju bara ett inslag av rent folkvett och ett självklart försvar för de mänskliga rättigheterna.

Klicka på den här bilden för att läsa fortsättningen.


Jag ska tydligen behöva flytta till Nordkorea eller Kuba enligt den arga brevskrivaren. Och jag som trivs i min lilla tvåa på Esplanaden i Oxelösund. Attans!

Så här trevligt och sakligt avslutar han/hon brevet.

"Jag hoppas vi verkligen slipper ha mer med er att göra! Emigrera till NordKorea eller Kuba!"

11 comments:

wege said...

Otrevligt, men förmodligen inom gränsen för vad som är lagligt.
Själv har jag klarat mig med några örfilar och hot om att jag och mina kamrater ska åka skyttertrafik till sjukhuset. (Olika tillfällen).
Hot mot partilokalen har ju förekommit förstås.

Och riksdagen talar om det vänsterextrema våldet. Suck.

Patrik Renfors said...

Ja det är inom laglig gräns, men enormt frustrerande då man inte kan bemöta detta osakliga påhopp med dialog. Men det är nog det som är meningen då brevskrivaren vet att jag bara förordar, rättvisa, solidaritet och värdegrunden om allas lika värde. Det skumma är att han betecknar sig som sosse, jag tror inte det är troligt. Det är bara för att han ska kunna låta mainstream och "folklig". Jag kommer dock fortsätta att bekämpa orättvisor med all kraft mot rasism, sexism och homofobi.

Nicke Grozdanovski said...

Det är märkligt att visa reagerar så när man står upp för mänskliga rättigheter. Men du Patrik även om man blir frustrerad av den otrevliga och hatiska tonen i brevet är de bara att kasta den i papperskorgen. Tänk i stället på alla människor som kommer fram och berömer oss, klappar oss på ryggen, önskar oss all lycka i valet och de vet jag att du gör. Du brinner för de svaga och utsatta i samhället och de är inte alla som gillar det. Men vi vet på vilken sida vi står på. I går fick vi två nya medlemmar i vår lokalförening i Emmaboda. Ett par från Afghanistan som via en partikamrat från Nybro kom i kontakt med oss. Det är sånt man blir glad och stolt av och de ger en energi att jobba vidare. Stå på dig kamrat

Johan Persson said...

Nä, han är nog knappast sosse. Inte oxelösundssosse i alla fall. Nu kanske du ändrar uppfattning om att vi borde återuppliva partiets Röda Front-trupper?

Patrik Renfors said...

Haha nej det gör jag inte. Våld löser inget. Och inte heller omotiverade brev om folkmord, från arga kommuninnevånare som inte tycker om värdegrunden om allas lika värde.

Synd att brevskrivaren inte skrev det här i pressen, då får de se hur vridna verklighetsbilder folk har om oss socialister. Eller vänta vi behöver bara läsa ledarsidorna i den borgerliga pressen.

Nickersson said...

Inget kul, om h*n är min partikamrat känns det inte kul alls. Men förmodligen är h*n bara sympatisör.

Personligen tycker jag det känns betydligt värre att tvingas ha med det klassfientliga miljöpartiet på vagnen.

Typiskt att de fegaste hundarna som skäller högst alltid är anonyma.

Kamratliga hälsningar

Nicke

Patrik Renfors said...

Jag är ganska övertygad om att det inte är en förtroendevald sosse som har skrivit det här. Det skulle vara enormt kosntigt om de skulle försvara den kristna högerns politik. Med sexism och homofobi.

Tomas Jonsson said...

Innehållet är ungefär likadant varje gång som man får ta emot sån här skit. Förvridna människor somi sin frustration över att de saknar saknar argument plockar upp saker ur historien, saker som knappast du eller jag eller någon annan nu levande svensk kan lastas för, och kastar det i ansiktet på oss.

Det anonyma påhoppen är värst, eftersom man inte får möjlighet att försvara sig.

Trösta dig med att det är sjuka människor som pysslar med sånt här. Sjuka kategoriska människor som inte vill se lösningar utan som gräver ner sig i gamla irrspår och ältar dem tills deras hjärnor blir alldeles skrumpna och de ruttnar bort i helvetet. (typ...)

Johan Persson said...

”Det är bra om vi blir angripna av fienden, eftersom detta bevisar att vi dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva. Det är ännu bättre om fienden angriper oss ursinnigt och utmålar oss som helsvarta och utan ett enda försonande drag. Detta visar att vi inte enbart dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva utan också uppnått ganska mycket i vårt arbete.”

- Ordförande Mao

Anonymous said...

Ni inom vänsterpartiet får skylla er själva. Förespråkar man en politik som kör över människor så är det klart att människor blir upprörda. Det där brevet var knappast obehagligt, även om det naturligtvis är helt ovidkommande vad som hände i Sovjet. Den politik ni förespråkar skämmer ut sig själv. Den behöver inte jämföras med något.

Patrik Renfors said...

får man två anonyma osakliga brev inom några månader hem i brevlådan utan frimärke på kuvertet. anser i alla fall jag att det är otrevligt. Sen bryr jag mig inte om vad andra tycker i liknande situation. Det förra brevet hade ett foto på ett okänt barn med övertejpade ögon på framsidan, hade jag haft egna barn hade jag tagit väldigt billa upp. Jag ansåg att det var lite väl creepy, amtidigt som jag skrattade åt det. Folk vågar inte ta en dialog.